Mad
8. november 2018

Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing

Den farverige wokret lyser op på en mørk og kold dag. Du kan evt. skifte krebsehalerne ud med tigerrejser. Her får du opskriften på nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing
Af: Emma Martiny
Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing

Foto: Winnie Methmann

Den farverige wokret lyser op på en mørk og kold dag. Du kan evt. skifte krebsehalerne ud med tigerrejser. Her får du opskriften på nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g krebsehaler
  • 3 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. sesamolie

DRESSING

  • 2 fed hvidløg
  • ½ frisk rød chili
  • saft af 1 appelsin
  • saft af ½ limefrugt
  • 1 dl tahin (sesampasta)
  • 2 spsk. ristet sesamolie
  • 2 spsk. sojasauce

MANGOTOPPING

  • 1 moden mango
  • 3 forårsløg
  • ½ frisk rød chili
  • 1 håndfuld frisk koriander

TILBEHØR

  • 250 g nudler
Annonce

Opskrift - sådan laver du nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing

1. DRESSING: Pil og pres hvidløg. Rens og hak chili. Rør alle ingredienser til dressingen sammen. 2. MANGOTOPPING: Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tynde skiver. Rens og skær forårsløg i tynde skiver på skrå. Rens og snit chilien. Hak koriander groft. 3. TILBEHØR: Kog nudler efter pakkens anvisning. Afdryp. 4. Skræl gulerødder, og skær dem i helt tynde stave. Rens peberfrugter, og skær dem i tynde skiver. Rist sesamfrø let i en tør wok, og tag dem af varmen. Hæld sesamolie i wokken, og tilsæt gulerødder og peberfrugter. Svits ved høj varme i et par minutter, og tilsæt kogte nudler og afdryppede krebsehaler. Varm det hele godt igennem, og tag panden af varmen. Vend appelsin-sesamdressing og ristede sesamfrø i, og top med mango, forårsløg, chili og koriander. Få indkøbslisten til hele ugen her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.