sandwich
Hovedretter

Sandwich med laksemousse

Sæt tænderne i en sprød luksus-sandwich med mousse af både varm- og koldrøget laks. Her får du opskriften på sandwich med laksemousse

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

125 g varmrøget laks
125 g koldrøget laks
1 dl cremefraiche 18 %
saft af ½ citron
friskkværnet peber

KRYDDERURTEDRESSING

1 håndfuld krydderurter, f.eks. persille, purløg, dild
1 dl cremefraiche 18 %
salt og friskkværnet peber

SANDWICHBRØD

8 skiver surdejsbrød
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt

TIL SERVERING

1 hovedsalat
1 agurk
1 bundt grønne asparges

Opskrift - sådan laver du sandwich med laksemousse

1. Pil skindet af den varmrøgede laks, og rør laksekødet sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål. Skær den koldrøgede laks i mindre stykker, og rør dem i laksemoussen.

2. KRYDDERURTEDRESSING: Skyl og hak krydderurterne fint. Rør dem sammen med cremefraiche, salt og peber i en skål.
 
3. SANDWICHBRØD: Tænd ovnen på 200°. Læg brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, krydr med salt, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til de er sprøde.
 
4. SERVERING: Skyl og pluk salaten. Skyl agurken, og skær den i skiver. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene. Læg aspargesene i en sigte, og hæld kogende vand over dem, så de bliver flot grønne. Smør 4 brødskiver med krydderurtedressing, top med laksemousse, salatblade, agurk og asparges, og læg de 4 sidste brødskiver øverst, så du får i alt 4 sandwich.