Salat med lakserillette og rugbrødschips
Hovedretter

Salat med lakserillette og rugbrødschips

Start ugen med en skål frisk, sund og farverig salat, der mætter. Her får du opskriften på salat med lakserillette og rugbrødschips

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

250 g grønne bønner
2 modne avocadoer
125 g blandet grøn salat
1 citron i både
rød skovsyre

LAKSERILLETTE

250 g varmrøget laks
100 g cremefraiche 18 %
½ citron
friskkværnet peber

RUGBRØDSCHIPS

¼ helt rugbrød (gerne daggammelt)
1 spsk. olivenolie
flagesalt

Opskrift - sådan laver du salat med lakserillette og rugbrødschips 

 
1. LAKSERILLETTE: Fjern skindet fra laksen, og rør laksen sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål.
 
2. RUGBRØDSCHIPS: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skær rugbrød i så tynde skiver som muligt, gerne på et mandolinjern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, krydr med salt, og rist rugbrødschipsene i ovnen i 5-10 minutter, til de er sprøde.
 
3. Skyl og nip de grønne bønner, og giv dem et hurtigt opkog, så de bliver flot grønne. Skyl dem i koldt vand, og afdryp. Flæk avocadoerne, og skær avocadokødet i skiver. Skyl salaten, og fordel den i skåle. Top med lakserillette, bønner, avocado, citronbåde og rugbrødschips. Pynt med skovsyre, og servér.
 
TIP: Salaten kan også serveres med varmrøget laks plukket i mindre stykker.