Hovedretter

Salat med lakserillette og rugbrødschips

Start ugen med en skål frisk, sund og farverig salat, der mætter. Her får du opskriften på salat med lakserillette og rugbrødschips

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

250 g grønne bønner
2 modne avocadoer
125 g blandet grøn salat
1 citron i både
rød skovsyre

LAKSERILLETTE

250 g varmrøget laks
100 g cremefraiche 18 %
½ citron
friskkværnet peber

RUGBRØDSCHIPS

¼ helt rugbrød (gerne daggammelt)
1 spsk. olivenolie
flagesalt

Opskrift - sådan laver du salat med lakserillette og rugbrødschips 

 
1. LAKSERILLETTE: Fjern skindet fra laksen, og rør laksen sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål.
 
2. RUGBRØDSCHIPS: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skær rugbrød i så tynde skiver som muligt, gerne på et mandolinjern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, krydr med salt, og rist rugbrødschipsene i ovnen i 5-10 minutter, til de er sprøde.
 
3. Skyl og nip de grønne bønner, og giv dem et hurtigt opkog, så de bliver flot grønne. Skyl dem i koldt vand, og afdryp. Flæk avocadoerne, og skær avocadokødet i skiver. Skyl salaten, og fordel den i skåle. Top med lakserillette, bønner, avocado, citronbåde og rugbrødschips. Pynt med skovsyre, og servér.
 
TIP: Salaten kan også serveres med varmrøget laks plukket i mindre stykker.