Salat med and, rødbede og gedeost
Hovedretter

Salat med and, rødbede og gedeost

Kombinationen af bagte rødbeder, gedeost og and har du måske ikke prøvet før, men det smager virkelig godt. Her får du opskriften på salat med and, rødbede og gedeost

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 andebrystfileter
salt og peber
2 spsk. smør til stegning
75 g feldsalat
150 g frisk gedeost

BAGTE RØDBEDER

1 kg rødbeder
1 spsk. olivenolie
salt

DRESSING

2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og peber

TIL SERVERING

30 g pinjekerner
1 håndfuld rød skovsyre

Opskrift - sådan laver du salat med and, rødbede og gedeost 

 
1. BAGTE RØDBEDER: Tænd ovnen på 220°. Skrub eller skræl rødbeder, og skær dem i både. Vend dem med olie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er møre og let sprøde.
 
2. Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg kødet på skindsiden i smør på en pande, til skindet er sprødt. Vend dem, og steg i 5 minutter, til de er let rosa indeni. Lad kødet hvile i 10 minutter. Skyl og tør feldsalat, og fordel det på et fad sammen med bagte rødbeder. Skær andebryster i skiver, og anret dem over salaten. Fordel stykker af gedeost over.
 
3. DRESSING: Pisk ingredienserne sammen, og dryp dressingen over salaten.
 
4. SERVERING: Rist pinjekernerne let på en tør pande, og drys dem over salaten. Pynt med skovsyre, og servér.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Ristet brød med laks, spinat og pocherede æg - Få opskriften her

Onsdag: Italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli - Få opskriften her

Torsdag: Quesadillas med cheddar, salsa og sorte bønner - Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip - Få opskriften her