Salat med and, rødbede og gedeost
Mad

Salat med and, rødbede og gedeost

15. maj 2019
af Emma Martiny
Foto Winnie Methmann
Kombinationen af bagte rødbeder, gedeost og and har du måske ikke prøvet før, men det smager virkelig godt. Her får du opskriften på salat med and, rødbede og gedeost
25 min4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 andebrystfileter
  • salt og peber
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 75 g feldsalat
  • 150 g frisk gedeost

BAGTE RØDBEDER

  • 1 kg rødbeder
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt

DRESSING

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og peber

TIL SERVERING

  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld rød skovsyre

Opskrift - sådan laver du salat med and, rødbede og gedeost

1. BAGTE RØDBEDER: Tænd ovnen på 220°. Skrub eller skræl rødbeder, og skær dem i både. Vend dem med olie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er møre og let sprøde. 2. Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg kødet på skindsiden i smør på en pande, til skindet er sprødt. Vend dem, og steg i 5 minutter, til de er let rosa indeni. Lad kødet hvile i 10 minutter. Skyl og tør feldsalat, og fordel det på et fad sammen med bagte rødbeder. Skær andebryster i skiver, og anret dem over salaten. Fordel stykker af gedeost over. 3. DRESSING: Pisk ingredienserne sammen, og dryp dressingen over salaten. 4. SERVERING: Rist pinjekernerne let på en tør pande, og drys dem over salaten. Pynt med skovsyre, og servér. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også