rugkernesalat
Hovedretter

Rugkernesalat med bagte tomater

En simpel måltidssalat, som mætter godt og er fyldt med velsmag. Her får du opskriften på rugkernesalat med bagte tomater

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 dl rugkerner
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
75 g rucola
150 g serranoskinke
2 kugler frisk mozzarella, i alt ca. 250 g

OVNBAGTE CHERRYTOMATER

500 g cherrytomater
1 spsk. olivenolie
1 knsp. salt

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk oregano
1 spsk. balsamico-glace

Opskrift - sådan laver du rugkernesalat med bagte tomater 

 
1. Kog rugkerner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Vend de afdryppede rugkerner med olie, balsamico, salt og peber, og lad dem køle let af.
 
2. OVNBAGTE CHERRYTOMATER: Tænd ovnen på 150°. Skyl cherrytomaterne, vend dem med olie, og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr let med salt, og bag tomaterne i ovnen i 30 minutter, til de er rynkede og gyldne.
 
3. Skyl rucola. Bland rugkerner og rucola på et salatfad. Top med de bagte cherrytomater, serranoskinke og mozzarella revet i mindre stykker.
 
4. SERVERING: Pynt med oregano, og dryp med balsamicoglace.
 
TIP: Balsamicoglace er balsamicoeddike, der er kogt ind til en tyk karamelagtig masse. Fås i delikatesseforretninger og velassorterede supermarkeder.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pesto-laks med mandelflager og fritter af søde kartofler – Få opskriften her

Onsdag: Aubergine-tikka masala – Få opskriften her

Torsdag: Græske pita-pizzaer med tzatziki og kødboller – Få opskriften her

Fredag: Paella-fad med chorizo og kylling – Få opskriften her

 

 

 

Læs mere om: