Hovedretter

Rødkålssalat med kærlighed og knas – god til jul

En rå rødkålssalat til jul er dejlig og giver lidt friskhed til den ellers tunge julemad. Her får du Louisa Lorangs opskrift på julet rødkålssalat med appelsin, knas og kærlighed.

Ristede valnødder (du kan også bare putte dem i uden at riste dem)

100 g valnøddekerner
1 spsk. smør
2 spsk. flydende honning
1 nip salt

Salat

3 appelsiner
½ rødkål, fintsnittet (ca. 700 g)
¼ dl æblecidereddike
3 spsk. flydende honning
1 spsk. olivenolie
Lidt salt
1 granatæble

Skøn rødkålssalat til jul eller hele året

Spring ned til opskriften på rødkålssalat ved at klikke her. 

Sprød, fintsnittet rødkål, saftige, søde appelsiner, smukke røde granatæblekerner og knasende karamelliserede valnødder. Vi er vilde med alle ingredienserne i Louisa Lorangs lækre og tilmed nemme opskrift på rødkålssalat, som selvfølgelig passer godt til jul, men også er et skønt tilbehør til aftensmåltidet andre tidspunkter på året.

Julen er som bekendt en tid, hvor vi samles med vores venner og familie, og maden er i høj grad et midtpunkt til jul. Når juleaften nærmer sig, så er det rart at have styr på alle elementerne til et fuldendt julebord. Og hvis du ikke skal sammensætte en vegetarisk menu, så må du ikke glemme juleanden. Men hvordan steger man bedst sin andesteg? Vi har samlet 3 tips til at stege den perfekte andesteg herunder.

PRØV OGSÅ: Andesteg: 3 tips til den perfekte andesteg

Til den fede juleand er den friske rødkålssalat perfekt. Men det bedste ved den er, at du ikke behøver vente helt til jul med at servere denne rødkålssalat, for rødkålens sæson starter allerede i september og varer helt til januar. Her får du opskriften på Louisa Lorangs skønne rødkålssalat med appelsin.

Opskrift: Sådan laver du rødkålssalat med appelsin

1. Rist valnødderne i et halvt minut på en varm, tør pande. Kom smør og honning på panden, og krydr med salt. Lad dine valnødder stege i 1-2 minutter, til de er lækre og karamelliserede. Hæld dem over på et stykke bagepapir, og lad dem så køle af.

2. Skær skallen af appelsinerne, og skær dem i skiver.

3. Rør eddike, honning og olivenolie sammen. Vend rødkål og appelsiner med dressingen. Smag til med salt. Skær granatæblet i kvarter, og vrid kernerne fri af skallen. Kassér de hvide hinder.

4. Anret rødkålssalat toppet med granatæblekerner og karamelliserede valnødder så det ser lækkert og indbydende ud.

Tip til julens rødkålssalat

Du kan sagtens servere både klassisk rødkål og den friske rødkålssalat på samme julebord. Der er en stor sandsynlighed for at den traditionelle købe-rødkål vil stå urørt ved siden af din egen hjemmelavede rødkål, men det er altid en god ide at være på den sikre side. Vi har heldigvis også Louisa Lorangs opskrift på god gammeldags klassisk rødkål, som sagtens kan spises sammen med den friske. Opskriften finder du nedenfor.

PRØV OGSÅ: Rødkål i old-school version 

Skal du planlægge årets julefrokostmenu, passer denne opskrift på rødkålssalat med appelsiner, knas og kærlighed også perfekt til. Men en lækker Waldorfsalat bliver også et populært indslag på julebordet. Få opskriften på Waldorfsalat herunder.

PRØV OGSÅ: Sund julemad: Waldorfsalat 

Til julemenuen hører både andesteg, flæskesteg, brunede kartofler, æbler med gele, sauce og rødkål i flere former – og selvfølgelig prikken over i’et, en sød og cremet portion risalamande med kirsebærsauce og en smuttet mandel i. Glem ikke at købe en mandelgave! Vi har samlet alle de opskrifter, du skal bruge til julebordet, ét sted, så det er let at bevare overblikket juleaften. Opskrifterne finder du herunder.

PRØV OGSÅ: Klassisk julemiddag - få alle opskrifterne