Hovedretter

Rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme

Denne uges hverdagsopskrifter er nemme retter med fokus på det grønne. Her får du opskriften på rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme

Rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme til 4 personer

Skøn rødbedesuppe der luner i den kolde tid. Når du bruger skyr frem for cremefraiche, bliver peberrodscremen let og proteinholdig.
 
INGREDIENSER TIL RØDBEDESUPPE
600 g rødbeder
200 g kartofler
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. stødt koriander
1 l grøntsagsbouillon
salt og friskkværnet peber
 
BACONDRYS TIL RØDBEDESUPPE
100 g røget bacon i skiver
 
PEBERRODSCREME TIL RØDBEDESUPPE
1 dl skyr
1 spsk. friskrevet peberrod
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
frisk koriander
godt brød
 

Opskrift - sådan laver du rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme

 
1. Skræl rødbeder og kartofler, og skær dem i tern. Pil hvidløget, og hak det fint. Varm olie op i en gryde. Steg rødbeder, kartofler, hvidløg og stødt koriander i 2-3 minutter. Tilsæt bouillon, og lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
 
2. Bacondrys: Steg bacon på en pande, til det er sprødt. Lad det dryppe af på fedtsugende papir.
 
3. Peberrodscreme: Bland skyr og peberrod. Smag til med salt og peber.
 
4. Servér rødbedesuppe med bacon-drys, peberrodscreme, frisk koriander og godt brød.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Grøn speltsalat med krydret andebryst – Få opskriften her

Laksefrikadeller og grønkålssalat med granatæbledressing – Få opskriften her

Stegt kylling med rosenkålssalat – Få opskriften her

Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner – Få opskriften her