Hovedretter

Ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg

Det er ikke spor kedeligt at spise rugbrød til aftensmad, når din servering som her er farverig, højtbelagt og fyldt med gode proteiner. Her får du opskriften på ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg.

Tilberedelsestid: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

Syltede rødløg:

1 rødløg
1 dl lys eddike
1 dl sukker

Sauteret spinat:

250 g frisk spinat
1 spsk. olivenolie til stegning
Salt

Spejlæg:

8 æg
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt og peber

Til servering:

8 skiver rugbrød
8 skiver røget laks
1 bakke karse
1 tsk. tørrede chiliflager

Opskrift – sådan laver du ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg

Syltede rødløg:
Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Kog eddike og sukker op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Læg løgskiverne i gryden, og lad dem småkoge i lagen i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, og lad rødløg og lage køle af i 15 minutter.

Sauteret spinat:
Skyl og afdryp spinaten. Steg spinaten i olie på en pande i ca. 1 minut, til den falder let sammen. Krydr med salt.

Spejlæg:
Slå æggene ud på en varm pande med olie, og steg dem til spejlæg. Krydr med salt og peber.

Servering:
Rist rugbrødsskiverne sprøde på en brødrister. Anret rugbrødsskiverne med spinat, røget laks, spejlæg og syltede rødløg, og top med klippet karse og et lille drys chiliflager. Servér straks.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt tomatsuppe med frisk timian og brødcroutoner – få opskriften her

Tirsdag: Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat – få opskriften her

Onsdag: Broccolitærte med porrer, bacon og estragon – få opskriften her

Fredag: Entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme – få opskriften her