Hovedretter

Ristet brød med laks, spinat og pocherede æg

En åben sandwich er fremragende og supernem aftensmad. Her får du opskriften på ristet brød med laks, spinat og pocherede æg

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

8 skiver groft toastbrød
1 spsk. olivenolie
200 g frisk spinat
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og peber
200 g røget laks i skiver
1 citron

POCHEREDE ÆG

1 l vand
3 spsk. lys eddike
8 æg

Opskrift - sådan laver du ristet brød med laks, spinat og pocherede æg 

 
1. POCHEREDE ÆG: Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris, og rør rundt i vandet, så du får skabt en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget i koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Tag det op. Skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de øvrige æg på samme måde.
 
2. Pensl toastbrødet let med olivenolie, og rist det på en brødrister eller i ovnen. Skyl spinaten, og steg den i en smule olivenolie på en pande, til bladene falder sammen. Krydr med salt og peber, og fordel spinaten på de ristede toastbrød. Top med laks, og dryp med citronsaft. Anret de pocherede æg ovenpå, krydr med salt og peber, og servér.
 
TIP: Erstat evt. laks med serranoskinke eller sprødstegt bacon.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med and, rødbede og gedeost - Få opskriften her

Onsdag: Italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli - Få opskriften her

Torsdag: Quesadillas med cheddar, salsa og sorte bønner - Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip - Få opskriften her