Risotto med svampe og hvide bønner
Hovedretter

Risotto med svampe og hvide bønner

Denne bløde og cremede risotto skal nok vække glæde rundt om middagsbordet. Her får du opskriften på risotto med svampe og hvide bønner

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

1 dl hvide bønner (tørret) eller 1 dåse kogte hvide bønner (ca. 90 g, hhv. ca. 200 g)

RISOTTO

1 skalotteløg
1 spsk. olivenolie (ca. 10 g)
1 dl risottoris
3 dl grøntsagsbouillon
3 spsk. parmesanost (ca. 30 g)
friskkværnet peber

FYLD

1 fed hvidløg
1 bakke østershatte (ca. 200-250 g)
1 spsk. olivenolie (ca. 10 g)
1 bundt grønne asparges (ca. 15 stk.)

PYNT

1 spsk. parmesanost (ca. 10 g)
frisk basilikum

Risotto med svampe og hvide bønner 

 

Bemærk: Tørrede hvide bønner skal ligge i blød 10-12 timer eller natten over.
 
1. Læg de tørrede hvide bønner i blød i mindst 10-12 timer, skift vandet, og kog dem efter anvisningen på pakken.
 
2. Hak løg, og svits dem kort i olie i en kasserolle. Kom risene i, og tilsæt først én deciliter bouillon. Lad det simre, indtil risene har optaget al væden, og tilsæt derefter en deciliter mere. Kogetid i alt er cirka 15 minutter. Rør jævnligt rundt i risene, og spæd eventuelt mere bouillon til. Tilsæt revet parmesanost og friskkværnet peber.
 
3. Hak hvidløg, og pluk svampene i mindre stykker. Svits dem i olie på en pande, til de tager farve. Knæk den nederste, træede del af aspargesene, og skær dem i mindre stykker. 
 
4. Vend risottoris, svampe, asparges og bønner sammen. 
 
5. Servér retten i en varm dyb tallerken med parmesanost og frisk basilikum på toppen.
 
FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN
HÅNDFULD 1 (+2): Løg, østershatte, asparges
HÅNDFULD 3: Bønner
HÅNDFULD 4: Risottoris
FEDT: Olie, parmesanost
SMAGSGIVERE: Bouillon, peber, hvidløg, basilikum
 
499 kcal – Fedt 16 g – Protein 22 g – Kulhydrat 62 g – Kostfibre 11,8 g
 
TIP: Du kan tilsætte lidt hvidvin sammen med bouillon  i risottoen.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Cremet svampesuppe med kylling - Få opskriften her

Tirsdag: One-pot-paprikakylling - Få opskriften her

Onsdag: Pulled pork med coleslaw - Få opskriften her

Fredag: Lammespyd med kålsalat - Få opskriften her

 

 

Læs mere om: