Risotto med pastinakker og hasselnødder
Aftensmad

Risotto med pastinakker og hasselnødder

2. november 2017Opdateret 9. april
af Emma Martiny
Pastinakker smager vanedannende godt efter en tur i ovnen, og så er de lækre i en risotto. Her får du opskriften på risotto med pastinakker og hasselnødder

Det skal du bruge (4 pers)

  • 500 g pastinakker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1½ l hønsebouillon
  • 50 g friskrevet parmesan
  • skal af ½ usprøjtet citron

TOPPING

  • 50 g hasselnødder
  • 1 æble
  • lidt citronsaft
  • 1 håndfuld frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skrub eller skræl pastinakkerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.
  3. Læg dem i et ovnfast fald, og vend dem med olie, timian, salt og peber.
  4. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til pastinakkerne er gyldne og sprøde i overfladen.
  5. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde.
  6. Krydr med lidt salt og peber.
  7. Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt.
  8. Hæld hvidvin i gryden, og lad væden fordampe.
  9. Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden.
  10. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er al dente.

TOPPING

  1. Rist hasselnødderne på en tør pande, og hak dem meget groft.
  2. Skyl æblerne, skær dem i tynde skiver, og dryp lidt citronsaft over.
  3. Hak timian.

SERVERING

  1. Rør parmesan og citronskal i risottoen, og vend de bagte pastinakker i.
  2. Anret risottoen i skåle, og pynt med toppingen.
Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også