https://imgix.femina.dk/media/article/1505-mad-5.png
Mad

Risotto med østershatte og spinat

8. april 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er fyldt med sunde grøntsager. Her får du opskriften på risotto med østershatte og spinat
4 personer
Tid i alt 40 min

INGREDIENSER

  • 1 l hønsebouillon
  • 1 skalotteløg
  • smør til stegning
  • 300 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g østershatte
  • salt og friskkværnet peber
  • 40 g smør
  • 50 g friskrevet parmesan
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 100 g frisk spinat

TILBEHØR

  • godt brød
  • 1 citron

Brug ris, der er beregnet til risotto. Det kan f.eks. være sorterne arborio eller carnaroli.

1. Bring bouillon i kog i en gryde. Pil skalotteløget, og hak det fint. Steg det i lidt smør i en tykbundet gryde, uden at det tager farve. Tilsæt ris, og steg dem i 2-3 minutter. Hæld hvidvin ved, og lad væden koge ind. Tilsæt kogende bouillon, lidt ad gangen, så risene hele tiden er dækket. Rør jævnligt, så risene ikke brænder på. Lad risene koge i 15-18 minutter, til de er møre, men ikke udkogte. Krydr med salt.

2. Rens svampene med en blød børste eller pensel, helst uden brug af vand. Skær dem i mindre stykker, og rist dem i smør på en varm pande. Krydr svampene med salt og peber, og vend dem i risene. Tag risene fra varmen, og rør 40 g smør i, lidt ad gangen, sammen med revet parmesan, citronsaft og fintrevet citronskal. Skyl spinaten, og skær den i strimler med en skarp kniv. Vend den i risottoen. Smag til med salt og peber, og servér med godt brød og citron skåret i både.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod – Få opskriften her

Læs også