Hovedretter

Risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe

Gør en kødfri dag endnu sjovere med flotte farver på tallerkenen. Her får du opskriften på risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe

Risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe 

Antal personer: 4
Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
250 g blandede svampe, f.eks. markchampignoner og østershatte
1 spsk. smør til stegning
4 lilla gulerødder
1 skalotteløg
350 g risottoris
1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning
6-7 dl grøntsagsbouillon
250 g frisk babyspinat
50 g friskrevet parmesan
2 spsk. smør
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Risotto med blomkål og persillepesto
 

Opskrift - sådan laver du risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe 

 
1. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de bliver brune og sprøde i kanterne. Sæt dem til side. Skræl gulerødder, og skær dem i bittesmå tern. Pil og hak skalotteløg helt fint. Opvarm olie og smør i en gryde. Svits skalotteløget, til det er klart. Tilsæt gulerodstern og ris. Lad det stege under omrøring, til risene bliver klare. Tilsæt bouillon, lidt efter lidt, og lad risene suge bouillonen til sig, mens du sørger for at røre konstant. Efter 20-25 minutter er risene møre. Konsistensen skal være cremet. Skyl spinaten, og hak den groft.
 
2. Vend hakket spinat i den færdige risotto. Tilsæt parmesan og smør, og smag til med salt og peber. Anret risottoen med ristede svampe på toppen. Servér straks.
 
TIP: Erstat de lilla gulerødder med to almindelige gulerødder og en lille rødbede.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Jule-frikadeller med quinoa-bønne-salat - Få opskriften her

Onsdag: Stegt svinekam med sveske-abrikos-fyld og bagte kartofler - Få opskriften her

Torsdag: Laks med tomat, stjerneanis og bagte rodfrugter - Få opskriften her

Fredag: Krydret andebryst, grønne linser med rødbeder og spinatsalat - Få opskriften her