Aftensmad
21. november 2019(Opdateret 21.11.19)

Risotto med butternutsquash, spinat og pancetta

Græskartern giver din risotto en ekstra smag og farve af efterår. Her får du opskriften på risotto med butternutsquash, spinat og pancetta.
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Opskrift på risotto med butternutsquash, spinat og pancetta

Foto: Columbus Leth

Græskartern giver din risotto en ekstra smag og farve af efterår. Her får du opskriften på risotto med butternutsquash, spinat og pancetta.
45 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 1 fennikel
  • 25 g smør til stegning
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • Ca. 1 l grøntsagsbouillon

Ristet butternutsquash:

  • 1 butternutsquash
  • Olie til stegning
  • Salt
  • ¼ tsk. tørrede chiliflager

Spinatfyld:

  • 100 g frisk spinat
  • 100 g mascarpone
  • 25 g friskrevet parmesan

Til servering:

  • 100 g pancetta i skiver
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 25 g friskrevet parmesan
Annonce

Opskrift – sådan laver du risotto med butternutsquash, spinat og pancetta

  1. Pil løget, og hak det fint. Skyl fenniklen. Skær bunden af, og skær resten i små tern. Steg løg og fennikel let i smør i en stor gryde i 2 minutter. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 minutter under omrøring. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til den halve mængde.
  2. Tilsæt bouillon 1 dl ad gangen, og rør jævnligt i gryden, til bouillonen er kogt ind. Fortsæt på samme måde, til al bouillonen er brugt, og risottoen begynder at blive cremet. Det tager ca. 20 minutter.
  3. Ristet butternutsquash: Halvér butternutsquashen, og fjern kernerne med en ske. Fjern skallen med en kniv, og skær græskarkødet i tern. Steg ternene i olie i en dyb pande i 5-7 minutter, til de er let gyldne, men stadig har bid. Krydr med salt og chiliflager, og tag dem af panden. Lad dem køle lidt af.
  4. Spinatfyld: Skyl og tør spinaten. Vend spinat og ristet butternutsquash i risottoen sammen med mascarpone og revet parmesan.
  5. Servering: Steg pancetta sprødt på en tør pande, og afdryp det på fedtsugende papir. Krydr risottoen med salt og peber, og varm den igennem ganske kort, til spinaten falder en smule sammen. Skyl og hak persille. Servér den varme risotto i dybe tallerkener, og top med sprød pancetta, persille og friskrevet parmesan.

Se flere opskrifter på risotto her.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.