Hovedretter

Risotto med bagte og syltede radiser

Giv en klassisk risotto et smukt pink look ved at toppe den med både syltede og bagte radiser. Her får du opskriften på risotto med bagte og syltede radiser

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
salt og peber
4 dl risottoris (eller grødris)
2 dl hvidvin
1½ l hønsebouillon
50 g parmesan
rød skovsyre til pynt

SYLTEDE RADISER

1 bundt radiser
1 rødløg
2 dl lys eddike
1 spsk. honning
1 tsk. hele peberkorn
2 laurbærblade

BAGTE RADISER

1 bundt radiser
1 spsk. olivenolie
salt og peber

Opskrift - sådan laver du risotto med bagte og syltede radiser 

 
1. SYLTEDE RADISER: Rens radiser, og skær dem i papirtynde skiver. Pil rødløg, og skær det i papirtynde både. Bland radiser, rødløg, peberkorn og laurbærblade i et sylteglas. Giv eddike og honning et opkog i en gryde, og hæld det i sylteglasset. Lad det køle af, inden syltetøjsglasset lukkes. Stil glasset på køl, og lad det stå i mindst 30 minutter inden servering. 
 
2. BAGTE RADISER: Tænd ovnen på 175°. Rens radiser, og flæk dem på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er let gyldne.
 
3. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Krydr med salt og peber. Skyl risene i en sigte, hæld dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin ved, og lad vinen fordampe. Tilsæt varm bouillon gradvist, så risene hele tiden er akkurat dækkede, og lad retten simre, indtil risene er al dente. Riv parmesan fint, og rør den i risottoen. Smag til, og servér med både bagte og syltede radiser. Pynt med skovsyre.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Glaseret lakseside med bagte gulerødder - Få opskriften her

Tirsdag: Kylling a la Toscana - Få opskriften her

Torsdag: Tacos med krydrede rejer og jordbærsalsa - Få opskriften her

Fredag: Kalvefrikassé med sommergrønt - Få opskriften her