Hovedretter

Rejer à la Indien med jasminris og salsa

4 personerDet skal du bruge:350 g jasmin- eller basmatiris1 stort løg1 grøn chili4-5 tomater1-2 spsk vineddikeSalt2 fed hvidløg2-3 spsk olie2 spsk

4 personer
retnemt72

Det skal du bruge:

350 g jasmin- eller basmatiris
1 stort løg
1 grøn chili
4-5 tomater
1-2 spsk vineddike
Salt
2 fed hvidløg
2-3 spsk olie
2 spsk tandoori masala
1-2 spsk vineddike
450 g rejer
1 dl vand
Frisk koriander til pynt

Sådan gør du:

Tilberedningstid: ca. 25 min.

1. Kog risene i 6 dl letsaltet vand under låg i 12 min. Lad derpå risene hvile til retten er færdig.

2. Hak halvdelen af løget. Fjern kerner og vægge i chilien og hak den fint. Hak tomaterne. Kom løg, tomater og chili i en skål. Hæld 1-2 spsk vineddike over. Smag til med salt.

3. Skær resten af løget i skiver. Skær hvidløgene i tynde skiver. Opvarm olien i en stor sauterpande. Kom løg og hvidløg på panden steg det ved middel varme i 3-4 min.

4. Bland tandoorikrydderiet sammen med 1-2 spsk vineddike i en skål.

5. Hæld krydderiblandingen over løgene og lad det simre i yderligere 2 min. under omrøring. Hæld rejerne i og rør forsigtigt rund til de er helt dækket af krydderiblandingen. Rør vandet i og lad det simre ved svag varme i 2-3 min. Pynt med grofthakkede korianderblade og servér retten med tomatsalsa og ris.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2486 KJ (594Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 483 115 19
Kulhydrat 1559 373 63
Fedt 444 106 18

Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.

Læs mere om: