https://imgix.femina.dk/media/article/1444-mad-5.png
Mad

Focaccia med karamelliserede løg, kapers og serranoskinke

3. november 2014
Af: af Camilla Zarah Lawes
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter står på gode retter der er lige til at smide i ovnen. Her får du opskriften på focaccia med karamelliserede løg, kapers og serranoskinke
4 personer

DEJ

  • 20 g gær
  • 6 dl vand
  • 1 dl rapsolie + lidt til at dryppe med
  • 150 g grahamsmel
  • 700 g hvedemel
  • 2 spsk. flagesalt til drys

FYLD

  • 2 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. sukker
  • 100 g emmentaler
  • 8 skiver serranoskinke
  • 12 kapersbær
  • salt og friskkværnet peber

GRØN SALAT

  • 1 romainesalat
  • ½ agurk
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvid balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du focaccia med karamelliserede løg, kapers og serranoskinke

1. Dej: Opløs gæren i vandet. Tilsæt rapsolie, grahams- og hvedemel, og ælt dejen godt sammen i 8 minutter på en røremaskine. Du kan også bruge en elpisker med dejkroge eller ælte dejen med hænderne. Lad dejen hæve tildækket i 3 timer.

2. Tryk dejen fladt ud i en bradepande på 30 x 35 cm og beklædt med bagepapir. Lad dejen efterhæve tildækket i 1 time. Tryk huller i dejen med fingerspidserne; hæld lidt rapsolie over dejen, og drys med flagesalt. Sæt brødet i en kold ovn, tænd ovnen på 225°, og bag brødet i 15 minutter.

3. Fyld: Pil rødløg, og skær dem i meget tynde skiver. Varm løgene i olie på en pande ved svag varme. Tilsæt sukker. Tag løgene fra varmen, når de er bløde. Tag den varme dej ud af ovnen. Drys med revet emmentaler, og fordel serranoskinke, kapersbær og karamelliserede løg ovenpå. Krydr med salt og peber. Bag brødet færdigt ved 215° i ca. 20 minutter. Grøn salat: Skyl og pluk salaten i grove stykker. Skyl agurken, og skær den i stave. Bland salat og agurk. Dryp med olie og eddike, og krydr med salt og peber.

4. Servering: Pynt det færdigbagte focacciabrød med frisk rosmarin. Skær det i tykke skiver, og spis det med grøn salat som tilbehør.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tærte med broccoli, bacon, ærter og gedeost - Få opskriften her

Tikka masala med ris og mangochutney - Få opskriften her

Kalvepostej med agurkesalat - Få opskriften her

Fiskepakker med grøntsager og pasta med pesto - Få opskriften her

Læs også