1. Dej: Opløs gæren i vandet. Tilsæt rapsolie, grahams- og hvedemel, og ælt dejen godt sammen i 8 minutter på en røremaskine. Du kan også bruge en elpisker med dejkroge eller ælte dejen med hænderne. Lad dejen hæve tildækket i 3 timer.
2. Tryk dejen fladt ud i en bradepande på 30 x 35 cm og beklædt med bagepapir. Lad dejen efterhæve tildækket i 1 time. Tryk huller i dejen med fingerspidserne; hæld lidt rapsolie over dejen, og drys med flagesalt. Sæt brødet i en kold ovn, tænd ovnen på 225°, og bag brødet i 15 minutter.
3. Fyld: Pil rødløg, og skær dem i meget tynde skiver. Varm løgene i olie på en pande ved svag varme. Tilsæt sukker. Tag løgene fra varmen, når de er bløde. Tag den varme dej ud af ovnen. Drys med revet emmentaler, og fordel serranoskinke, kapersbær og karamelliserede løg ovenpå. Krydr med salt og peber. Bag brødet færdigt ved 215° i ca. 20 minutter. Grøn salat: Skyl og pluk salaten i grove stykker. Skyl agurken, og skær den i stave. Bland salat og agurk. Dryp med olie og eddike, og krydr med salt og peber.
4. Servering: Pynt det færdigbagte focacciabrød med frisk rosmarin. Skær det i tykke skiver, og spis det med grøn salat som tilbehør.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tærte med broccoli, bacon, ærter og gedeost - Få opskriften her
Tikka masala med ris og mangochutney - Få opskriften her
Kalvepostej med agurkesalat - Få opskriften her
Fiskepakker med grøntsager og pasta med pesto - Få opskriften her