Hovedretter

Ratatouilletærte med parmesan

Læg grøntsager lag på lag, og lad dem danne et sirligt lag tærtefyld, som ser flot ud på middagsbordet. Her får du opskriften på ratatouilletærte med parmesan

Tid i alt: 1 t og 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

100 g hvedemel + lidt til udrulning
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk. salt
100 g parmesan
100 g koldt smør
2 æggeblommer
2 spsk. iskoldt vand
1 rund tærteform, ca. 25 cm i diameter

FYLD

350 g tomatsauce
1 squash
1 aubergine
1 rød peberfrugt
1 spsk. olivenolie
salt og peber
1 håndfuld frisk timian
50 g parmesan

Opskrift - sådan laver du ratatouilletærte med parmesan 

 
1. Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Riv parmesan groft på et rivejern ned i skålen. Skær smørret i tern, og smuldr det hurtigt sammen med melet med fingrene, så smørret forbliver koldt. Tilsæt æggeblommer og 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand. Tryk dejen sammen på bordpladen til en tyk, flad cirkel. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 175°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form. Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden i 10 minutter.
 
2. FYLD: Hæld tomatsaucen i den forbagte tærtebund. Skyl squash, aubergine og peberfrugt, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Anret grøntsagsskiverne skiftevis i ring oven på tomatsaucen. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Bag tærten i 30 minutter, til grøntsagerne er gyldne. Servér med et drys friskhakket timian og friskrevet parmesan.
 
TIP: Revet parmesan i dejen giver en ekstra lækker tærtebund.