Ratatouilletærte med parmesan
Aftensmad

Ratatouilletærte med parmesan

13. juni 2019Opdateret 16. april
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Læg grøntsager lag på lag, og lad dem danne et sirligt lag tærtefyld, som ser flot ud på middagsbordet. Her får du opskriften på ratatouilletærte med parmesan
4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g hvedemel + lidt til udrulning
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 100 g parmesan
  • 100 g koldt smør
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. iskoldt vand
  • 1 rund tærteform, ca. 25 cm i diameter

FYLD

  • 350 g tomatsauce
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 50 g parmesan

Opskrift - sådan laver du ratatouilletærte med parmesan

1. Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Riv parmesan groft på et rivejern ned i skålen. Skær smørret i tern, og smuldr det hurtigt sammen med melet med fingrene, så smørret forbliver koldt. Tilsæt æggeblommer og 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand. Tryk dejen sammen på bordpladen til en tyk, flad cirkel. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 175°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form. Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden i 10 minutter. 2. FYLD: Hæld tomatsaucen i den forbagte tærtebund. Skyl squash, aubergine og peberfrugt, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Anret grøntsagsskiverne skiftevis i ring oven på tomatsaucen. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Bag tærten i 30 minutter, til grøntsagerne er gyldne. Servér med et drys friskhakket timian og friskrevet parmesan. TIP: Revet parmesan i dejen giver en ekstra lækker tærtebund. Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også