Ratatouille-tærte med squash
Hovedretter

Ratatouille-tærte med squash

Den traditionelle grøntsagsret fra Provence smager fantastisk som fyld i en rustik tærte. Her får du opskriften på ratatouille-tærte med squash

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
1 dåse hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
½ spsk. frisk eller tørret timian
½ spsk. finthakket frisk eller tørret rosmarin
salt og friskkværnet peber

TÆRTEBUND

250 g havregryn
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 æg, str. M/L
1 æggehvide
½ dl olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 æggeblomme til pensling
½ dl vand

SQUASH-FYLD

1 squash
1 aubergine
1 rød peberfrugt
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk timian
1 håndfuld havregryn

Opskrift - sådan laver du ratatouille-tærte med squash 

 
1. Pil og hak løget fint, og pil og pres hvidløg. Svits det i 1 spsk. olie i en dyb pande, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, timian og rosmarin, og smag til med salt og peber. Lad saucen koge ind i 15 minutter, så den kan fordeles over tærtebunden uden at flyde ud.
 
2. TÆRTEBUND: Tænd ovnen på 200°. Blend havregryn til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æg, æg­gehvide og olie, og blend igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir; fjern det øverste stykke papir, og flyt dejen over på en bageplade. Fordel tomatsaucen over tærtebunden.
 
3. SQUASH-FYLD: Rens og skær squash, aubergine og peberfrugt i ½ cm tykke skiver. Anret grøntsagsskiverne skiftevis rundt i ring over tomatsaucen. Dryp 1 spsk. olivenolie over, og krydr med salt og peber. Fold siderne af dejen ind over fyldet ved at løfte op i bagepapiret. Pensl kanterne med æggeblomme. Bag tærten i ovnen i 30-40 minutter, til kanterne er sprøde og gyldne.
 
4. SERVERING: Pynt tærten med timian og havregryn, og servér.
 
TIP: Du kan bruge havremel i stedet for havregryn og ælte dejen i en skål.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksesalat med havrekerner og grape – Få opskriften her

Tirsdag: Krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde – Få opskriften her

Onsdag: Svampesuppe med serranoskinke – Få opskriften her

Fredag: Banh mi-fyldte søde kartofler – Få opskriften her

 

 

 

Læs mere om: