Opskrift på Quinoatærte med spinatfyld
Aftensmad

Quinoatærte med spinatfyld

25. december 2019Opdateret 16. april
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Start ugen med en grøn og sund tærte med en sprød bund, der er lavet med quinoa og parmesan. Her får du opskriften på quinoatærte med spinatfyld.
55 min4 personer

Quinoabund:

  • 2 dl quinoa
  • 1 æg
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tærteform, Ø ca. 30 cm

Spinatfyld:

  • 500 g hakket spinat fra frost (optøet)
  • 4 æg
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • Salt og peber

Opskrift – sådan laver du quinoatærte med spinatfyld

Quinoabund:
Tænd ovnen på 200°. Skyl quinoaen, og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Lad den kogte quinoa køle en smule af. Rør quinoa sammen med æg, fintrevet parmesan og salt i en skål. Tryk herefter massen ud i et jævnt lag i tærteformen. Forbag tærtebunden i ovnen i 15 minutter, til den har sat sig.

Spinatfyld:
Pres den sidste væde fra den optøede spinat fra gennem en sigte. Pisk spinat sammen med æg, cremefraiche, salt og peber til en jævn masse. Hæld massen i den forbagte tærtebund, og sæt tærten i ovnen i yderligere 20 minutter, til fyldet har sat sig. Servér tærten lun.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også