Hovedretter

Quinoatærte med blomkål og bacon

Prøv en anderledes og supersund tærtebund med sprød quinoa og fyld af blomkål og bacon. Her får du opskriften på quinoatærte med blomkål og bacon

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 45 min
Tid i alt: 1 t og 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 dl quinoa
1 æg
50 g friskrevet parmesan
1 tsk. salt
1 tærteform, ca. 30 cm i diameter

FYLD

1 stort blomkål
1 stort rødløg
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
150 g god bacon i tern
5 æg
1 dl mælk
1 håndfuld kruspersille
25 g friskrevet parmesan

Opskrift - sådan laver du quinoatærte med blomkål og bacon 

 
1. Skyl quinoa, og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Lad den kogte quinoa køle en smule af. Bland kogt quinoa, æg, fintrevet parmesan og salt godt sammen i en skål, og tryk massen ud i et jævnt lag i en smurt tærteform. Forbag tærtebunden i ovnen i 15 minutter, til den har sat sig.
 
2. FYLD: Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkål, del den i små buketter, og skær dem i skiver. Pil rødløget, og skær det i skiver. Fordel blomkål og rødløg på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, og krydr med salt og peber. Bag blomkål og rødløg i ovnen i ca. 30 minutter, til det er gyldent og sprødt. Steg bacontern sprøde på en tør pande, og afdryp på fedtsugende papir. Pisk æggene sammen med mælk, salt, peber og finthakket persille. Fordel blomkål, løg og bacon i den forbagte tærtebund, og hæld æggemassen over. Drys med parmesan, og sæt tærten i ovnen igen i ca. 15 minutter, indtil æggemassen er fast. Pynt evt. med lidt persille, og servér.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med lakserillette og rugbrødschips - Få opskriften her

Tirsdag: Vietnamesiske pandekager med fyld (banh xeo) - Få opskriften her

Onsdag: Skipperlabskovs med lam og lynsyltet rødbede - Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling og flødekartofler med parmesan - Få opskriften her