Hovedretter

Porretærte med spinatsalat

Porretærte med spinatsalat - nem og sund hverdagsmåltid! Få opskriften her

Porretærte til 2 personer:

100 g groft speltmel
200 g hvedemel
1 tsk. salt
100 g smør
evt. lidt koldt vand
 

Endvidere:

3 porrer
2 dl drænet yoghurt 10 %
½ dl mælk
1 æg
salt og peber
100 g revet ost, gerne gruyere
Tilbehør:
100 g babyspinat
olie og eddike
1 rødløg i tynde skiver
 

Sådan gør du:

Bland de 2 slags mel med salt og smør til en dej. Brug evt. et par skefulde koldt vand til at samle dejen med. Tryk dejen ud i en smurt, ca. 33 cm x 12 cm stor form; prik den med en gaffel, og forbag den ved 180° i ca. 8 minutter.
Skær imens porrerne i 2-3 cm tykke skiver. Skyl dem grundigt, og sæt dem i den forbagte tærtebund. Pisk yoghurt, mælk og æg sammen med salt og peber, og hæld massen hen over porrerne. Top med revet ost, og bag din porretærte ved 180° i ca. 40 minutter, eller til den er gylden og gennembagt.
Vend spinaten med olie og eddike, og anret med løg.
Servér porretærte med tilhørende salat.