Hovedretter

Pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella

Ælt pizzadejen sammen om morgenen, og lad den hæve på køl, til du kommer hjem og skal i gang med aftensmaden. Så tager det ingen tid. Her får du opskriften på pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

10 g gær
2 dl vand
1 tsk. sukker
1½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
50 g fuldkornshvedemel
250 g pizzamel (tipo 00)
2 tsk. olivenolie til skålen

TOPPING

1 dl cremefraiche 18 %
1 tsk. tørret rosmarin
salt og peber
3 kugler frisk mozzarella
2 nektariner
8 skiver serranoskinke
1 potte frisk basilikum

TIL SERVERING

2 spsk. balsamicoglace
salt og peber

Opskrift - sådan laver du pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella 

Hævetid: I alt mindst 8½ time
 
1. Rør gæren ud i vandet. Rør sukker, salt og olie i. Tilsæt fuldkorns- og pizzamel, og ælt dejen sammen på en røremaskine eller med hænderne i 5-10 minutter. Læg dejen i en stor skål smurt med olie. Dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 8 timer. Lad herefter dejen stå på køkkenbordet i 30 minutter. Del den i 2, og rul hver del ud til en tynd  pizzabund. Læg bundene på bageplader beklædt med bagepapir.
 
2. TOPPING: Tænd ovnen på 250° varmluft. Smør cremefraiche på bundene, og krydr med rosmarin, salt og peber. Fordel 1 kugle plukket mozzarella på bundene. Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 minutter, til kanten er sprød. Pluk resten af mozzarellaen i mindre stykker. Skyl nektariner, og skær dem i tynde både. Top de varme pizzaer med mozzarella, nektariner, serranoskinke og masser af basilikumblade.
 
3. SERVERING: Dryp balsamico-
glace over pizzaerne, og krydr med lidt ekstra salt og peber. Servér straks.

TIP: Balsamicoglace er balsamicoeddike, som er kogt ind til en tyk mørk sirup. Fås i de fleste supermarkeder.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt laks med fetacrumble og brombærsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lun pastasalat med squash, tomater og hasselnøddepesto - Få opskriften her

Onsdag: Citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme - Få opskriften her

Fredag: Tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør - Få opskriften her