Pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella
Mad

Pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella

18. juli 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Ælt pizzadejen sammen om morgenen, og lad den hæve på køl, til du kommer hjem og skal i gang med aftensmaden. Så tager det ingen tid!
15 min4 personer
Tid i alt 40 min

Det skal du bruge

  • 10 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1½ tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 250 g pizzamel (tipo 00)
  • 2 tsk. olivenolie til skålen

Fyld

  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • salt og peber
  • 3 kugler frisk mozzarella
  • 2 nektariner
  • 8 skiver serranoskinke
  • 1 potte frisk basilikum

Topping

  • 2 spsk. balsamicoglace
  • salt og peber

Sådan laver du pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella

  1. Rør gæren ud i vandet. Rør sukker, salt og olie i.
  2. Tilsæt fuldkorns- og pizzamel, og ælt dejen sammen på en røremaskine eller med hænderne i 5-10 minutter.
  3. Læg dejen i en stor skål smurt med olie. Dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 8 timer.
  4. Lad herefter dejen stå på køkkenbordet i 30 minutter.
  5. Del den i 2, og rul hver del ud til en tynd pizzabund. Læg bundene på bageplader beklædt med bagepapir.
  6. Fyld: Tænd ovnen på 250° varmluft. Smør cremefraiche på bundene, og krydr med rosmarin, salt og peber.
  7. Fordel 1 kugle plukket mozzarella på bundene.
  8. Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 minutter, til kanten er sprød.
  9. Pluk resten af mozzarellaen i mindre stykker. Skyl nektariner, og skær dem i tynde både.
  10. Top de varme pizzaer med mozzarella, nektariner, serranoskinke og masser af basilikumblade.
  11. Topping: Dryp balsamico-glace over pizzaerne, og krydr med lidt ekstra salt og peber. Servér straks.

Velbekomme!

Tip: Balsamicoglace er balsamicoeddike, som er kogt ind til en tyk mørk sirup. Fås i de fleste supermarkeder.

Flere opskrifter på nem og lækker pizza

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også