Pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella
Hovedretter

Pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella

Ælt pizzadejen sammen om morgenen, og lad den hæve på køl, til du kommer hjem og skal i gang med aftensmaden. Så tager det ingen tid. Her får du opskriften på pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

10 g gær
2 dl vand
1 tsk. sukker
1½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
50 g fuldkornshvedemel
250 g pizzamel (tipo 00)
2 tsk. olivenolie til skålen

TOPPING

1 dl cremefraiche 18 %
1 tsk. tørret rosmarin
salt og peber
3 kugler frisk mozzarella
2 nektariner
8 skiver serranoskinke
1 potte frisk basilikum

TIL SERVERING

2 spsk. balsamicoglace
salt og peber

Opskrift - sådan laver du pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella 

Hævetid: I alt mindst 8½ time
 
1. Rør gæren ud i vandet. Rør sukker, salt og olie i. Tilsæt fuldkorns- og pizzamel, og ælt dejen sammen på en røremaskine eller med hænderne i 5-10 minutter. Læg dejen i en stor skål smurt med olie. Dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 8 timer. Lad herefter dejen stå på køkkenbordet i 30 minutter. Del den i 2, og rul hver del ud til en tynd  pizzabund. Læg bundene på bageplader beklædt med bagepapir.
 
2. TOPPING: Tænd ovnen på 250° varmluft. Smør cremefraiche på bundene, og krydr med rosmarin, salt og peber. Fordel 1 kugle plukket mozzarella på bundene. Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 minutter, til kanten er sprød. Pluk resten af mozzarellaen i mindre stykker. Skyl nektariner, og skær dem i tynde både. Top de varme pizzaer med mozzarella, nektariner, serranoskinke og masser af basilikumblade.
 
3. SERVERING: Dryp balsamico-
glace over pizzaerne, og krydr med lidt ekstra salt og peber. Servér straks.

TIP: Balsamicoglace er balsamicoeddike, som er kogt ind til en tyk mørk sirup. Fås i de fleste supermarkeder.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt laks med fetacrumble og brombærsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lun pastasalat med squash, tomater og hasselnøddepesto - Få opskriften her

Onsdag: Citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme - Få opskriften her

Fredag: Tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør - Få opskriften her