Hovedretter

Pizza med rødbede og ricotta

Gør pizzaaftenen ekstra festlig med en pink pizza, der både er lækker og mættende. Her får du opskriften på pizza med rødbede og ricotta

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

20 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie + lidt til pensling
650 g hvedemel, f.eks. tipo 00

RICOTTACREME

2½ dl ricotta
2 spsk. olivenolie
50 g parmesan
1 håndfuld frisk timian
salt og peber

TOPPING

3 store rødbeder
1 spsk. olivenolie
salt
1 håndfuld frisk timian

Opskrift - sådan laver du pizza med rødbede og ricotta 

 
1. Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør mel i, lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er spændstig og glat. Pensl dejen med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time.
 
2. RICOTTACREME: Rør ricotta, olivenolie, fintrevet parmesan, finthakket timian, salt og peber sammen i en skål.
 
3. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.
 
4. TOPPING: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Skræl rødbederne, og skær dem i papirtynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern. Smør pizzabundene med ricottacreme, og fordel rødbedeskiverne ovenpå. Pensl med olie, og krydr med salt. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød og gylden. Pynt med timian inden servering.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Torsk med rustik auberginesauce - Få opskriften her

Onsdag: Blomkålskarry med sprøde kikærter - Få opskriften her

Torsdag: Pappardellepasta med svampe-ragout - Få opskriften her

Fredag: Tagliata med ovnbagte kartofler - Få opskriften her

 

 

Læs mere om: