laks
Hovedretter

Pesto-laks med mandelflager og fritter af søde kartofler

Giv laksen en lækker sprød skorpe med pesto og mandelflager. Her får du opskriften på pesto-laks med mandelflager og fritter af søde kartofler

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 laksefileter med skindside, i alt ca. 800 g
1 dl grøn pesto
50 g mandelflager
2 spsk. olivenolie til stegning

FRITTER AF SØDE KARTOFLER

1 kg søde kartofler
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt

TIL SERVERING

1 glas aïoli
50 g feldsalat
½ citron

Opskrift - sådan laver du pesto-laks med mandelflager og fritter af søde kartofler 

 

1. FRITTER AF SØDE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl eller skrub søde kartofler; skær dem i både, og vend med olie og salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde på overfladen.

2. Rør pesto og mandelflager sammen i en skål. Opvarm olien på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på panden. Lad dem stege i et par minutter, imens du fordeler pesto-mandel-blandingen over hvert stykke med en ske. Sæt derefter panden i ovnen sammen med fritterne, men på en anden rist, i ca. 15 minutter, til fisken er netop gennemstegt og overfladen gylden.
 
3. SERVERING: Servér laks og fritter med aïoli, skyllet feldsalat og citron skåret i både.