Båndpasta med porre, chili og bacon
Mad

Pasta med porre, chili og bacon

28. marts 2022
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek Christensen
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter der varmer uden det bliver for stærkt. Her får du opskriften på Pasta med porre, chili og bacon
4 personer

INGREDIENSER

  • 250-300 g tørret båndpasta
  • 150 g tørsaltet bacon
  • 1 stor porre
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 2-3 friske røde chilier
  • 1 nip røget paprika
  • 1-1½ dl kogevand fra pastaen
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Resultatet afhænger i høj grad af råvarerne, så vælg pasta og bacon af god kvalitet.

Kog pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt, letsaltet vand. Dryp den af i en sigte, men gem kogevandet. Skær bacon i strimler eller tern. Rens porren; halvér den på langs, og hak den fint. Pil og hak hvidløget fint. Steg

baconen i lidt af olien på en pande, til den er sprød. Tag baconen af panden, og læg den på fedtsugende papir. Steg de hele chilier på panden i 2-3 minutter. Tilsæt porre og hvidløg, og steg videre i 1-2 minutter. Tag chilierne fra, og læg baconen tilbage på panden. Krydr med røget paprika. Vend den afdryppede pasta i sammen med 1 dl af kogevandet. Vend det hurtigt rundt, og tilsæt evt. lidt mere vand. Tilsæt halvdelen af parmesanosten; vend retten godt sammen, og smag til med salt og peber. Servér straks med resten af parmesanosten.

Læs også