Mad
29. marts 2022

Krydret laks med søde tomater og bulgur med spinat

Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter der varmer uden det bliver for stærkt. Her får du opskriften på krydret laks med søde tomater og bulgur med spinat
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/article/1447-mad-4.png

Foto:Henrik Freek Christensen

Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter der varmer uden det bliver for stærkt. Her får du opskriften på krydret laks med søde tomater og bulgur med spinat
4 personer

INGREDIENSER

  • 4 store laksefileter uden skind (a 150 g)
  • 1-2 spsk. ras el hanout
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g blandede små tomater
  • evt. 2 spsk. sorte oliven
  • 2 spsk. olivenolie

BULGUR

  • 3 dl grov bulgur
  • 6 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • 100 g friske spinatblade
Annonce

Laksen bages med krydderiblandingen ras el hanout, som bl.a. indeholder ingefær, gurkemeje, kanel og muskat.

1. Bulgur: Skyl bulguren godt, og kog den i letsaltet vand i 10 minutter. Sluk, og lad den stå i 10 minutter. Rør bulguren igennem med en gaffel, og rør olie og citronsaft i. Lad den trække mindst ½ time. Skyl og hak spinaten groft, og vend den i bulguren.

2. Beklæd et ovnfast fad eller en lille bradepande med bage-papir. Fordel laksen i fadet med lidt afstand imellem. Gnid stykkerne godt med ras el hanout, fintrevet citronskal, salt og peber. Skyl tomaterne; fordel dem i fadet sammen med oliven, og dryp olien over. Bag laksen i ovnen ved 220° i 15-20 minutter. Servér med bulgur med spinat.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kanelkrydret kalvesteg med abrikoser - Få opskriften her

Pasta med porre, chili og bacon - Få opskriften her

Oksekød i rød karry og kokosmælk - Få opskriften her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.