Hovedretter

Pasta med luksus-bolognese

Lav en ekstravagant udgave af pasta med kødsauce med italiensk bacon, friske krydderurter og rødvin. Her får du opskriften på pasta med luksus-bolognese

Forberedelsestid: 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g spaghetti

LUKSUS-BOLOGNESE

500 g hakket oksekød
150 g pancetta
2 spsk. olivenolie
2 store løg
5 fed hvidløg
1 håndfuld frisk basilikum
1 håndfuld frisk oregano
4 stilke bladselleri
2 gulerødder
2 laurbærblade
salt og peber
2 dåser hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
2 dl rødvin

TIL SERVERING

parmesan

Opskrift - sådan laver du pasta med luksus-bolognese 

 
1. LUKSUS-BOLOGNESE: Tag kødet ud af køleskabet. Skær pancetta i tern, og rist det i en tykbundet gryde, til det begynder at blive sprødt. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg stege med i gryden. Hak basilikum (gem lidt til pynt. Hak oregano. Rør basilikum og oregano i gryden. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver. Skyl gulerødder, og riv dem groft, eller skær dem i små tern. Lad bladselleri og gulerødder stege med i gryden. Tilsæt evt. lidt mere olie. Tilsæt kødet, og brun det godt. Krydr med laurbærblade og salt og peber. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden. Rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 1 time, gerne op til 3 timer, inden du smager bolognesen til.
 
2. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Afdryp.
 
3. SERVERING: Servér den friskkogte spaghetti med bolognese, friskrevet parmesan og basilikum.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sushi med rejer og asparges - Få opskriften her

Tirsdag: Burger med edamame-bøf og chilimayo - Få opskriften her

Onsdag: Gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med grøn bulgursalat - Få opskriften her