Burger med edamame-bøf og chilimayo
Aftensmad

Burger med edamame-bøf og chilimayo

af Emma Martiny 25. juli 2019
Foto: Winnie Methmann
Denne grønne burger mætter og smager lige så herligt som den klassiske variant. Her får du opskriften på burger med edamame-bøf og chilimayo
20 min 4 personer
Tid i alt 55 min

EDAMAME-BØFFER

  • 500 g edamamebønner uden bælg, fra frost
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 3 spsk. chiafrø

CHILIMAYO

  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • salt

TIL SERVERING

  • 4 burgerboller
  • 2 modne avocadoer
  • 1 lille rødløg
  • ½ agurk
  • 125 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du burger med edamame-bøf og chilimayo 

  1. EDAMAME-BØFFER: Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg. Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, salt, æg og chiafrø sammen i en foodprocessor til en ensartet dej. Lad dejen stå i 15 minutter. Forvarm imens ovnen til 220°.   2. CHILIMAYO: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, eddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayonnaisen på køl indtil servering.   3. EDAMAME-BØFFER, FORTSAT: Form store bøffer af edamame-dejen, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til bøfferne er sprøde og faste.   4. SERVERING: Lun burgerbollerne. Halvér avocadoer, og løft kødet ud med en ske. Skær det i skiver. Pil rødløg, og skær i tynde skiver. Skyl agurken, og skær i tynde, skrå skiver. Skyl og tør salaten. Skær burgerbollerne over, smør dem med chilimayonnaise, og fyld dem med edamame-bøffer, grøntsager og salat.   TIP: Har du chilimayo til overs fra om mandagen, kan du sagtens bruge det i sushirullerne.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sushi med rejer og asparges - Få opskriften her

Onsdag: Gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med grøn bulgursalat - Få opskriften her

Fredag: Pasta med luksus-bolognese - Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter