tunburger
Aftensmad

Tunburger med spidskålsslaw

af Emma Martiny 31. maj 2018
Foto: Winnie Methmann
En fiskeburger med dåsetun er både billig og nem at lave og smager som god restaurantmad. Her får du opskriften på tunburger med spidskålsslaw
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 dåser tun i olie eller vand
  • 2 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 forårsløg
  • smør og/eller olie til stegning

SPIDSKÅLSSLAW

  • 1 spidskål
  • 1 rødløg
  • 1 æble
  • 1½ dl skyr
  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld krydderurter, f.eks. dild, persille og/eller purløg
  • 4 burgerboller

Opskrift - sådan laver du tunburger med spidskålsslaw 

 

1. SPIDSKÅLSSLAW: Skyl og snit spidskål fint. Pil og skær rødløg i helt tynde skiver. Skyl og skær æblet i papirtynde både. Rør skyr, mayonnaise, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen. Vend det hele sammen i en skål.   2. Afdryp olie eller vand fra tunen. Rør tun, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Rens og skær forårsløgene i tynde skiver, og rør dem i farsen. Form 4 store bøffer, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne.   3. SERVERING: Hak krydderurterne fint. Lun burgerbollerne, og saml burgerne med spidskålsslaw, tunbøffer og krydderurter.   TIP: Du kan også røre en fars af fersk laksefilet skåret i tern og blandet med krydderurter, citronsaft, salt og peber.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pasta med svampe og kylling – Få opskriften her

Tirsdag: Grøn shakshuka – Få opskriften her

Torsdag: Vegetarisk peanut-curry med aubergine og søde kartofler – Få opskriften her

Fredag: Forloren hare med bagte rodfrugter – Få opskriften her