Aftensmad
31. maj 2018(Opdateret 31.05.18)

Tunburger med spidskålsslaw

En fiskeburger med dåsetun er både billig og nem at lave og smager som god restaurantmad. Her får du opskriften på tunburger med spidskålsslaw
Af: Emma Martiny
tunburger

Foto: Winnie Methmann

En fiskeburger med dåsetun er både billig og nem at lave og smager som god restaurantmad. Her får du opskriften på tunburger med spidskålsslaw
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 dåser tun i olie eller vand
  • 2 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 forårsløg
  • smør og/eller olie til stegning

SPIDSKÅLSSLAW

  • 1 spidskål
  • 1 rødløg
  • 1 æble
  • 1½ dl skyr
  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld krydderurter, f.eks. dild, persille og/eller purløg
  • 4 burgerboller
Annonce

Opskrift - sådan laver du tunburger med spidskålsslaw

  1. SPIDSKÅLSSLAW: Skyl og snit spidskål fint. Pil og skær rødløg i helt tynde skiver. Skyl og skær æblet i papirtynde både. Rør skyr, mayonnaise, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen. Vend det hele sammen i en skål.
  2. Afdryp olie eller vand fra tunen. Rør tun, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Rens og skær forårsløgene i tynde skiver, og rør dem i farsen. Form 4 store bøffer, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne.
  3. SERVERING: Hak krydderurterne fint. Lun burgerbollerne, og saml burgerne med spidskålsslaw, tunbøffer og krydderurter.

TIP: Du kan også røre en fars af fersk laksefilet skåret i tern og blandet med krydderurter, citronsaft, salt og peber.

Få flere opskrifter på burger her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.