pasta
Hovedretter

Pasta med kyllingekødboller og bagt tomatsauce

Lav en lynhurtig tomatsauce fra bunden ved at bage tomaterne i ovnen, så de får masser af smag og server til lækker pasta med kødboller. Her får du opskriften på pasta med kyllingekødboller og bagt tomatsauce

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 35 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g fettuccine

BAGT TOMATSAUCE

1 kg cherrytomater
4 fed hvidløg
1 håndfuld frisk basilikum
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

KYLLINGEKØDBOLLER

400 g hakket kyllingekød
1 æg
50 g parmesan
3 spsk. finvalsede havregryn
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
30 g pinjekerner
1 håndfuld bredbladet persille

TIL SERVERING

friskrevet parmesan
frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du pasta med kyllingekødboller og bagt tomatsauce 

 

1. KYLLINGEKØDBOLLER: Rør en fars af kyllingekød, æg, friskrevet parmesan, havregryn, salt og peber. Rist pinjekernerne let på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille fint. Rør begge dele i farsen, og stil på køl i 30 minutter.

2. BAGT TOMATSAUCE: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skyl tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad. Pil og pres hvidløg over tomaterne, og drys med basilikum. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er rynkede og gyldne.
 
3. Kog fettuccine efter anvisningen på pakken.
 
4. KYLLINGEKØDBOLLER, FORTSAT: Form små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen i 15 minutter sammen med tomaterne, indtil kødbollerne er gennemstegte og gyldne.
 
5. SERVERING: Brug en grydeske til at mose de bagte tomater let sammen, og vend kyllingekødbollerne i tomat-
saucen. Anret pastaen på tallerkener, og top med friskrevet parmesan og basilikum.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo – Få opskriften her

Tirsdag: Galette med aspargesbroccoli og røget laks – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser – Få opskriften her

Fredag: Entrecote og lun rødbedesalat med valnødder og gedeost – Få opskriften her