Mad
2. august 2018

Kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser

Giv din kartoffelsalat fylde med grønne linser og artiskokker og gør madoplevelsen grøn og frisk. Her får du opskriften på kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser
Af: Emma Martiny
kartoffelsalat

Foto: Winnie Methmann

Giv din kartoffelsalat fylde med grønne linser og artiskokker og gør madoplevelsen grøn og frisk. Her får du opskriften på kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kålpølser

KARTOFFELSALAT

  • 750 g kartofler
  • 2 dl grønne linser
  • 1 glas grillede artiskokker
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld dild
  • 1 håndfuld purløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 lille glas kapers

CITRONDRESSING

  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

Opskrift - sådan laver du kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser

1. KARTOFFELSALAT: Skrub kartoflerne, kog dem i saltet vand i en gryde, til de er møre, og afkøl. Skyl linserne i en sigte, kog dem i letsaltet vand i en anden gryde i 20 minutter, og afkøl.

2. CITRONDRESSING: Riv citronskallen fint, og pres saften. Rør olie, citronskal, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen i en skål. 3. KARTOFFELSALAT, FORTSAT: Skær de kogte kartofler i grove skiver; læg dem i en skål, og vend citrondressingen i. Afdryp artiskokkerne, og skær dem i grove stykker. Pil og skær rødløget i tynde skiver, og hak krydderurterne groft. Vend artiskokker, rødløg, krydderurter og afdryppede kapers i kartoffelsalaten, og stil den på køl indtil servering. 4. Steg kålpølserne på grillen eller på en tør (grill)pande, og servér med kartoffelsalat. TIP: Servér evt. pølserne med god ketchup og sennep. Få indkøbslisten til hele ugen her

Annonce

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.