Anders Schønnemann
Hovedretter

Pasta med græskar og salvie

Ugens mandagsopskrift er pasta med græskar og salvie. Få opskriften her

Pasta med græskar og salvie til 2 personer (20 min)

Brug hokkaido eller butternutsquash (min favorit). De smager begge skønt og har en størrelse, så man både kan få dem brugt op og slæbt hjem.
 
INGREDIENSER
½ lille græskar
olivenolie
2 fed hvidløg i tynde skiver
salt
2-3 spsk. citronsaft eller en sjat hvidvin
 
PASTA
200-250 g frisk pasta
10 blade salvie, hakkede
salt
1 spsk. smør
1-2 spsk. olivenolie
75 g parmesan, revet
masser af peber
 
Opskrift - sådan laver du pasta med græskar og salvie
 
1. Skrab kernerne ud med en ske, og skær skrællen af græskarret (gem ½ græskar til onsdag). Kassér kerner og skræl. Skær græskarret i mindre terninger, og rist dem i olie på en varm pande i 6-7 minutter. Tilsæt hvidløg, og lad det stege med kort, så det tager en smule farve.
 
2. Kog imens pastaen al dente i rigeligt og saltet vand. Hæld vandet fra, men gem lidt.
 
3. Smag græskarret til med citron eller hvidvin, og kom ½-1 del kogevand på fra pastaen. Lad det simre, til græskarret er mørt. Kom pasta, salvie, smør, olie og parmesan på panden. Varm det kort op, og smag til med peber.
 
4. Servér straks med lidt ekstra ost og salvie og endnu mere peber.
 
TIP: Retten er også skøn med pecorino i stedet for parmesan.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Cæsar med blomkål og kylling - Få opskriften her

ONSDAG: Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah - Få opskriften her

TORSDAG: Bagt ørred med ristet blomkål - Få opskriften her

FREDAG: Svinekoteletter med salsiccia-stuffing og salvie - Få opskriften her