Hovedretter

One-pot-kylling med butterbeans og kartofler

Her tilberedes hele måltidet i én pande, så smagene fra de forskellige ingredienser blander sig og går op i en højere enhed. Her får du opskriften på one-pot-kylling med butterbeans og kartofler

One-pot-kylling med butterbeans og kartofler 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 hele kyllingelår (med overlår)
salt og friskkværnet peber 
1 spsk. olivenolie til stegning
250 g små kartofler
3 fed hvidløg
1 bundt grønne asparges 
1 håndfuld timiankviste
1 dåse butterbeans
250 g cherrytomater
1 dl grønne oliven
2 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. honning
50 g rucola
 
 
 

Opskrift - sådan laver du one-pot-kylling med butterbeans og kartofler 

 
Tænd ovnen på 200°. Dup kyllingelårene tørre med et stykke køkkenrulle, og kværn salt og peber på begge sider. Brun kyllingelårene i olie på en stor pande, så skindet bliver flot gyldent. Tag kyllingelårene af panden, og læg dem til side. Skrub kartoflerne, og skær dem i skiver. Pil og pres hvidløg. Steg kartofler og hvidløg på panden, indtil kartoflerne begynder at tage farve. Rens aspargesene, og skær dem i grove skiver. Kom asparges, timiankviste, butterbeans, hele cherrytomater og oliven på panden. Krydr med salt og peber, dryp balsamico og honning over, og vend rundt. Læg kyllingelårene tilbage på panden, og steg retten færdig i ovnen i 20 minutter, indtil kødet er gennemstegt. Hvis ikke din pande kan tåle at komme i ovnen, kan du lave retten færdig i et ovnfast fad. Servér med rucolasalat.
 
TIP: Brug gerne en pande, der må komme i ovnen. 
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Aubergine-ruller med ricotta og bulgur – Få opskriften her

Onsdag: Fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing – Få opskriften her

Torsdag: Shakshuka – porcherede æg i tomatsauce – Få opskriften her

Fredag: Braiserede spoleben og kartoffelmos med pastinak– Få opskriften her