https://imgix.femina.dk/media/article/1421-mad-fredag.jpg
Mad

Omelet med squash, ærter og gedeost

16. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på friske grønne livretter. Her får du opskriften på omelet med squash, ærter og gedeost
4 personer
Tid i alt 25 min

OMELET

  • 1 tsk. olivenolie til stegning
  • 1 fed hvidløg
  • ½ squash
  • 5 æg
  • 2 spsk. piskefløde
  • 6 blade frisk salvie
  • 200 g nye ærter i bælg
  • 100 g frisk gedeost i rulle
  • salt og friskværnet 
  • peber

GRØN SALAT MED RØDLØG

  • 1 frisésalat
  • 1 lille bundt rucola
  • 1 håndfuld kørvel
  • 1 rødløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • saft af ¼ citron
  • salt og friskkværnet peber

Hvis du ikke bryder dig om gedeost, kan den byttes ud med feta.

1. Omelet: Opvarm en pande med olie, og mas hvidløgsfeddet ud på panden, så det giver smag. Skær squashen i skiver, og steg dem på panden. Rør æggene sammen med fløde. Fjern hvidløgsfeddet fra panden. Læg salvie-

bladene på panden, og vend salvie og squash sammen. Hæld æggemassen på, og skru ned for varmen. Bælg ærterne, og tag ca. 1/3 fra til salaten. Drys ærterne på omeletten, og lad den sætte sig. Løsn forsigtigt med en palet rundt i kanten, og fold omeletten sammen. Skær gedeosten i skiver, og fordel den over omeletten. Pynt omeletten med salvieblade, krydr med salt og peber, og steg den færdig.

2. Grøn salat med rødløg: Skyl og pluk frisésalat, rucola og kørvel. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Rør olie og citronsaft sammen, og krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salat, kørvel og de sidste ærter. Servér salaten til den lune omelet.

Læs også