Hovedretter

Oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler

Værs'go! Ægte fredagsmad. Det lækre salviesmør smager vidunderligt til både mørbrad og saltbagte kartofler. Her får du opskriften på oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

800 g oksemørbrad
salt og peber
smør til stegning

SALTBAGTE KARTOFLER

1 kg nye kartofler
2 spsk. olivenolie
2 spsk. flagesalt

SALVIESMØR

200 g blødt smør
1 håndfuld frisk salvie

TIL SERVERING

125 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler 

 
1. SALVIESMØR: Smelt lidt smør på en pande, og steg salviebladene sprøde i smørret. Læg dem i en skål, og rør dem sammen med resten af det bløde smør. Fordel salviesmør på et ark bagepapir, og rul dette stramt sammen om smørret til en rulle. Læg rullen på køl indtil servering.
 
2. SALTBAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 220°. Skrub kartoflerne, og fordel dem i et ovnfast fad. Vend dem med olivenolie og salt. Bag kartoflerne i 40 minutter, til de er møre og flot gyldne.
 
3. Krydr mørbraden med salt og peber. Brun den godt af på alle sider i smør på en pande. Steg mørbraden i ovnen i 20 minutter, sammen med kartoflerne, til den er færdig. Lad den hvile i 10 minutter, inden den skæres ud. Servér med saltbagte kartofler, salviesmør og salat.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hummerhotdogs med sprødt grønt - Få opskriften her

Tirsdag: Minestronesuppe med kødboller - Få opskriften her

Onsdag: Indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita - Få opskriften her

Torsdag: Gulerodsrisotto med parmesan og timian - Få opskriften her