nytårsmenu
Hovedretter

Nem nytårsmenu med wow-effekt

Selv om der er lagt op til en aften af de helt store, må menuen gerne være simpel. Denne nytårsmenu til 6 personer er nem at gå til, men har alligevel masser af wow-effekt.

NEM OG LÆKKER NYTÅRSMENU

 
Hummersnacks med avocadocreme
nytårsmenu
Til velkomstsnacken skal du bruge jomfruhummerhalerne fra forretten, så start evt. med at lave den.
Tid: 15 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
4 stykker godt brød
smør til stegning
12 jomfruhummerhaler (fra forret)
skal af 1 usprøjtet citron
rød skovsyre
 
 
AVOCADOCREME
1 moden avocado
1½ spsk. cremefraiche 18 %
saft af 1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
 
SÅDAN GØR DU
1. AVOCADOCREME: Halvér avocadoen, og fjern stenen. Mos avocadokødet i en skål, og smag til med cremefraiche, citronsaft, salt og peber.
2. Udstik brødet i 12 små cirkler, og smør dem med lidt smør på begge sider. Rist brødene gyldne på en pande, og læg dem på en rist. Rist hummerhalerne på panden i 3-4 minutter.
3. SERVERING: Smør brødene med avocadocreme, og top med hummerhaler, fintrevet citronskal og skovsyre.
 
 
SE OGSÅ: 25 forretter til din nytårsmenu
 
Jomfruhummerbisque
Kog gerne hummerfonden dagen før, og gem kødet på køl til velkomstsnacken.
Tid: 25 minutter. Kogetid: I alt ca. 1½ time
 
DET SKAL DU BRUGE
700 g hele jomfruhummere (ca. 18 stk., fra frost)
1 løg
1 gulerod
2 spsk. smør til stegning
1 dl vermouth eller hvidvin
1,2 l vand
½ l piskefløde
2 spsk. tomatpuré
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
6 tsk. cremefraiche 18 %
rød skovsyre
6-8 skiver brød
 
SÅDAN GØR DU
1. Optø jomfruhummerne. Bræk halerne af, og pil dem. Gem 12 haler til velkomstsnacken i køleskabet. Hak de sidste ca. 6 hummerhaler groft, og sæt dem i køleskabet. Læg hummerskaller, hoveder og kløer i en stor gryde. Pil løget, skræl guleroden, og skær begge dele i mindre stykker. Stil til side. Rist hummerskallerne af i gryden i smør. Hæld vermouth eller vin ved, og lad det koge ind. Tilsæt løg, gulerod og vand, og lad det koge op. Skru ned for varmen, og lad suppen simre i ca. 1 time. Si suppen igennem et rent viskestykke, og kog ind til den halve mængde, så du har ca. 6 dl kraftig fond. Tilsæt fløde og tomatpuré, og lad suppen koge ind og tykne. Smag til med salt og peber.
 
2. SERVERING: Anret suppen i forvarmede skåle med hakkede hummerhaler, cremefraiche og skovsyre, og servér med ristet brød.

SE OGSÅ: 25 hovedretter til din nytårsmenu

Krondyrfilet med saltbagt knoldselleri og nøddesmør
En simpel og hurtig hovedret, der passer sig selv i ovnen det meste af tiden.
Tid: 30 minutter. Ovntid: 2 timer
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g krondyrfilet
olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
SALTBAGT KNOLDSELLERI
2 knoldselleri
1½ kg salt
1 dl olivenolie
 
NØDDESMØR
150 g smør til stegning
50 g hasselnøddeflager
 
TIL SERVERING
rød skovsyre
 
SÅDAN GØR DU
1. SALTBAGT KNOLDSELLERI: Tænd ovnen på 180°. Skrub og rens knoldsellerierne grundigt, evt. med en svamp. Dup dem tørre, og læg dem i en bradepande eller en høj bageform. Rør salt sammen med olivenolie, og dæk knoldsellerierne med blandingen. Bag dem i ovnen i 2 timer.
2. Tag dem ud af ovnen, og lad dem trække i ½ time. Børst saltet grundigt af inden servering.
3. Gnid krondyrfilet med olie, salt og peber, og brun det på en pande. Læg kødet i en bradepande, og steg det i ovnen ved 180° i 15-20 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter.
4. NØDDESMØR: Smelt smørret på en stor pande, til det bruner. Tilsæt nøddeflager, og hæld nøddesmørret i en varm skål.
5. SERVERING: Skær kødet i tykke skiver, og anret med skiver af saltbagt knoldselleri, nøddesmør og skovsyre.
Tip: Hvis du saltbager knoldsellerierne i forvejen, så skær dem i skiver, og steg dem på panden i olivenolie lige inden servering.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Kold bærsuppe med knuste marengs
Hvis desserten skal være ekstra lækker, kan du servere den med en god kugle vaniljeis.
Tid: 10 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g skovbær (fra frost)
4 dl vand
1 vaniljestang
2½ dl ahornsirup
 
TIL SERVERING
1 pose marengskys
rød skovsyre
 
SÅDAN GØR DU
1. Hæld frosne bær i en gryde, og tilsæt vandet. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg vaniljekorn og den tomme bælg i gryden. Lad bærblandingen koge op i 2 minutter under omrøring. Hæld den herefter i en skål, og lad den køle af. Tilsæt ahornsirup, og sæt skålen i køleskabet. Fjern bælgen inden servering.
2. SERVERING: Anret den kolde bærsuppe i skåle, og pynt med knuste marengs og skovsyre. Servér resten af marengskyssene i en skål.
Tip: Bag dine egne marengs ved at piske 3 æggehvider og tilsætte 225 g sukker. Sprøjt massen ud i toppe, og bag dem i ovnen ved 100° i ca. 45 minutter.
 
SE OGSÅ: Kransekagen til nytårsaften: Alle de bedste opskrifter
 
Funklende nytårskugler
Gør de søde marcipankugler ekstra festlige med spiseligt glimmerstøv.
Tid: 15 minutter. Antal: 24 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g marcipan
1 spsk. portvin
1 spsk. kakao
spiseligt sølv- og bronzestøv
 
SÅDAN GØR DU
Del marcipanen i 2 halvdele. Ælt den ene halvdel sammen med portvin og den anden med kakao (tilsæt evt. mere smag efter ønske). Rul hvert marcipanstykke til 12 kugler. Drys lidt metalstøv i en skål, og læg 3-4 kugler i skålen. Sving skålen forsigtigt rundt i hånden, så støvet bliver fordelt på kuglerne. Fortsæt med resten af marcipankuglerne – giv dem gerne forskellige farver alt efter smagen.
 
SE OGSÅ: Sådan laver du de lækreste nytårscocktails
 
 
 
Læs mere om: