nytårsmenu
Hovedretter

Nem nytårsmenu med wow-effekt

Selv om der er lagt op til en aften af de helt store, må menuen gerne være simpel. Denne nytårsmenu til 6 personer er nem at gå til, men har alligevel masser af wow-effekt.

NEM OG LÆKKER NYTÅRSMENU

 
Hummersnacks med avocadocreme
nytårsmenu
Til velkomstsnacken skal du bruge jomfruhummerhalerne fra forretten, så start evt. med at lave den.
Tid: 15 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
4 stykker godt brød
smør til stegning
12 jomfruhummerhaler (fra forret)
skal af 1 usprøjtet citron
rød skovsyre
 
 
AVOCADOCREME
1 moden avocado
1½ spsk. cremefraiche 18 %
saft af 1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
 
SÅDAN GØR DU
1. AVOCADOCREME: Halvér avocadoen, og fjern stenen. Mos avocadokødet i en skål, og smag til med cremefraiche, citronsaft, salt og peber.
2. Udstik brødet i 12 små cirkler, og smør dem med lidt smør på begge sider. Rist brødene gyldne på en pande, og læg dem på en rist. Rist hummerhalerne på panden i 3-4 minutter.
3. SERVERING: Smør brødene med avocadocreme, og top med hummerhaler, fintrevet citronskal og skovsyre.
 
 
SE OGSÅ: 25 forretter til din nytårsmenu
 
Jomfruhummerbisque
Kog gerne hummerfonden dagen før, og gem kødet på køl til velkomstsnacken.
Tid: 25 minutter. Kogetid: I alt ca. 1½ time
 
DET SKAL DU BRUGE
700 g hele jomfruhummere (ca. 18 stk., fra frost)
1 løg
1 gulerod
2 spsk. smør til stegning
1 dl vermouth eller hvidvin
1,2 l vand
½ l piskefløde
2 spsk. tomatpuré
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
6 tsk. cremefraiche 18 %
rød skovsyre
6-8 skiver brød
 
SÅDAN GØR DU
1. Optø jomfruhummerne. Bræk halerne af, og pil dem. Gem 12 haler til velkomstsnacken i køleskabet. Hak de sidste ca. 6 hummerhaler groft, og sæt dem i køleskabet. Læg hummerskaller, hoveder og kløer i en stor gryde. Pil løget, skræl guleroden, og skær begge dele i mindre stykker. Stil til side. Rist hummerskallerne af i gryden i smør. Hæld vermouth eller vin ved, og lad det koge ind. Tilsæt løg, gulerod og vand, og lad det koge op. Skru ned for varmen, og lad suppen simre i ca. 1 time. Si suppen igennem et rent viskestykke, og kog ind til den halve mængde, så du har ca. 6 dl kraftig fond. Tilsæt fløde og tomatpuré, og lad suppen koge ind og tykne. Smag til med salt og peber.
 
2. SERVERING: Anret suppen i forvarmede skåle med hakkede hummerhaler, cremefraiche og skovsyre, og servér med ristet brød.

SE OGSÅ: 25 hovedretter til din nytårsmenu

Krondyrfilet med saltbagt knoldselleri og nøddesmør
En simpel og hurtig hovedret, der passer sig selv i ovnen det meste af tiden.
Tid: 30 minutter. Ovntid: 2 timer
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g krondyrfilet
olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
SALTBAGT KNOLDSELLERI
2 knoldselleri
1½ kg salt
1 dl olivenolie
 
NØDDESMØR
150 g smør til stegning
50 g hasselnøddeflager
 
TIL SERVERING
rød skovsyre
 
SÅDAN GØR DU
1. SALTBAGT KNOLDSELLERI: Tænd ovnen på 180°. Skrub og rens knoldsellerierne grundigt, evt. med en svamp. Dup dem tørre, og læg dem i en bradepande eller en høj bageform. Rør salt sammen med olivenolie, og dæk knoldsellerierne med blandingen. Bag dem i ovnen i 2 timer.
2. Tag dem ud af ovnen, og lad dem trække i ½ time. Børst saltet grundigt af inden servering.
3. Gnid krondyrfilet med olie, salt og peber, og brun det på en pande. Læg kødet i en bradepande, og steg det i ovnen ved 180° i 15-20 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter.
4. NØDDESMØR: Smelt smørret på en stor pande, til det bruner. Tilsæt nøddeflager, og hæld nøddesmørret i en varm skål.
5. SERVERING: Skær kødet i tykke skiver, og anret med skiver af saltbagt knoldselleri, nøddesmør og skovsyre.
Tip: Hvis du saltbager knoldsellerierne i forvejen, så skær dem i skiver, og steg dem på panden i olivenolie lige inden servering.
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
Kold bærsuppe med knuste marengs
Hvis desserten skal være ekstra lækker, kan du servere den med en god kugle vaniljeis.
Tid: 10 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g skovbær (fra frost)
4 dl vand
1 vaniljestang
2½ dl ahornsirup
 
TIL SERVERING
1 pose marengskys
rød skovsyre
 
SÅDAN GØR DU
1. Hæld frosne bær i en gryde, og tilsæt vandet. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg vaniljekorn og den tomme bælg i gryden. Lad bærblandingen koge op i 2 minutter under omrøring. Hæld den herefter i en skål, og lad den køle af. Tilsæt ahornsirup, og sæt skålen i køleskabet. Fjern bælgen inden servering.
2. SERVERING: Anret den kolde bærsuppe i skåle, og pynt med knuste marengs og skovsyre. Servér resten af marengskyssene i en skål.
Tip: Bag dine egne marengs ved at piske 3 æggehvider og tilsætte 225 g sukker. Sprøjt massen ud i toppe, og bag dem i ovnen ved 100° i ca. 45 minutter.
 
SE OGSÅ: Kransekagen til nytårsaften: Alle de bedste opskrifter
 
Funklende nytårskugler
Gør de søde marcipankugler ekstra festlige med spiseligt glimmerstøv.
Tid: 15 minutter. Antal: 24 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g marcipan
1 spsk. portvin
1 spsk. kakao
spiseligt sølv- og bronzestøv
 
SÅDAN GØR DU
Del marcipanen i 2 halvdele. Ælt den ene halvdel sammen med portvin og den anden med kakao (tilsæt evt. mere smag efter ønske). Rul hvert marcipanstykke til 12 kugler. Drys lidt metalstøv i en skål, og læg 3-4 kugler i skålen. Sving skålen forsigtigt rundt i hånden, så støvet bliver fordelt på kuglerne. Fortsæt med resten af marcipankuglerne – giv dem gerne forskellige farver alt efter smagen.
 
SE OGSÅ: Sådan laver du de lækreste nytårscocktails
 
 
 
Læs mere om: