Hovedretter

Nem grøntsagslasagne

Kødfri lasagne passer perfekt ind i en travl hverdag, når det samtidigt skal være vegetarisk. Den her grøntsagslasagne er lækker med hytteost til.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

10 lasagneplader
400 g hytteost
125 g frisk mozzarella

SAUCE

1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
2 dåser hakkede tomater
1 dl grøntsagsbouillon
1 potte frisk basilikum
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. sukker
salt og peber

FYLD

1 løg
300 g squash
300 g gulerødder
½ spidskål
2 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. tørret timian
salt og peber

Opskrift: Grøntsagslasagne (Kødfri, vegetarisk lasagne)

 
SAUCE:
  1. Pil og hak løg og hvidløg.
  2. Steg løg og hvidløg i 1-2 minutter i en gryde med olie.
  3. Tilsæt hakkede tomater, bouillon, basilikumblade (gem lidt til pynt), oregano og sukker, og lad tomatsaucen småkoge under låg i 10 minutter.
  4. Smag til med salt og peber.
 
FYLD:
  1. Pil løg, og hak det groft.
  2. Skyl squash, skræl gulerødder, og skær begge dele i tern.
  3. Hak spidskål fint.
  4. Steg løg, squash, gulerødder og spidskål i olie på en pande i ca. 5 minutter.
  5. Krydr grøntsagerne med timian, salt og peber.
 
Lasagnen
  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Smør et tyndt lag tomatsauce ud i bunden af et ovnfad.
  3. Læg et lag lasagneplader oven på efterfulgt af et lag grøntsager, et lag tomatsauce og et lag hytteost. Gentag med resten af fyldet, og slut af med et lag tomatsauce.
  4. Pluk mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel den på toppen.
  5. Bag lasagnen i ovnen i 30 minutter, til pastapladerne er møre, og osten er gylden.
  6. Pynt med basilikum, og servér.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg - Få opskriften her

Onsdag: Sursød kylling med ris og aspargesbroccoli - Få opskriften her

Torsdag: Bagt torsk med parmaskinke, squash og tomater - Få opskriften her

Fredag: Flæskesteg med persillekartofler og mormorsalat - Få opskriften her