Hovedretter

Mørbradgryde med nye grøntsager

Madplan for uge 18: Ugens torsdagsopskrift er mørbradgryde med nye grøntsager. Få opskriften her

Mørbradgryde med nye grøntsager til 4 personer (35 min)

Få masser af farver på tallerkenen med en velsmagende blanding af thaimad og dansk forårsgrønt. 

DET SKAL DU BRUGE TIL MØRBRADGRYDE

1 svinemørbrad på 600-700 g
1 spsk. solsikkeolie til stegning
1 spsk. rød karrypasta
1 bundt forårsløg
8 nye gulerødder
1 rød peberfrugt
1 dåse kokosmælk (4 dl)
2½ dl bouillon
salt og friskkværnet peber
evt. 3 spsk. vand + 1 tsk. majsstivelse
 
MOS MED GULERØDDER OG PERSILLE
4 bagekartofler
8 små gulerødder
1 spsk. olivenolie
6 spsk. hakket persille
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du mørbradgryde med nye grøntsager

 
Mørbradgryde: Fjern fedt og sener fra mørbraden, og skær den i mundrette stykker. Steg kødet i en varm gryde med olie og karrypasta. Rens forårsløg, og skær dem i skrå skiver. Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler. Steg grøntsagerne sammen med kødet. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad retten simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand.
 
Mos med gulerødder og persille: Skræl og skær kartofler og gulerødder i mindre stykker. Kog dem i 20 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra, mos dem med olie, krydr med persille, salt og peber, og servér til mørbradgryden.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med couscous og myntecreme

Tirsdag: Grydestegt kylling med asparges

Onsdag: Sandwich med bøf og salat

Fredag: Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager