Mad
30. oktober 2013

Mørbrad med honning og sennep

Honningen giver en fin sødme til både kød og dressing uden at overdøve. En rigtig dejlig, enkel ret med mørbrad, der sagtens kan bruges til dine gæster
Af: Susanne Palmqvist
Mørbrad med honning og sennep

Foto: Henrik Freek Christensen

Honningen giver en fin sødme til både kød og dressing uden at overdøve. En rigtig dejlig, enkel ret med mørbrad, der sagtens kan bruges til dine gæster
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g svinemørbrad (gerne økologisk)
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. hvid, fast honning (f.eks. honning med citron)
  • 50 g valnødder, hakkede
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • salt og kværnet peber

SALAT

  • 700 g rødbeder
  • 25 g smør
  • saft af 1 citron
  • 25 g hvid, fast honning
  • salt og peber
  • ½ fintsnittet spidskål
  • 1 rødt, fast æble i små terninger
  • 1 bundt timian
  • citronsaft og god olie (f.eks. valnøddeolie)

TILBEHØR

  • evt. kogte aspargeskartofler
Annonce

Opskrift - sådan laver du mørbrad med honning og sennep

1. Puds din mørbrad fri for sener. Rør sennep og honning sammen, og smør det på kødet. Bland valnødder og løg, og tril kødet heri. Krydr med salt og kværnet peber. Læg din mørbrad på en rist i ovnen, og steg den i en 200° varm ovn i 18-25 minutter efter tykkelse. Lad den færdigstegte mørbrad hvile i 15-20 minutter.

2. Skræl rødbederne, og skær dem i tynde stave. Steg dem al dente på panden i smør. Rør citron og honning sammen; hæld det over, og lad det koge lidt ind. Krydr med salt og peber.

3. Bland spidskål, æble og hakket timian, og vend det med lidt olie og citronsaft.

4. Servér den stegte mørbrad i lidt tykke skiver med rødbeder, salat og kartofler.

PRØV OGSÅ: Mørbrad med ingefær og spinat

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.