Mørbrad i fad med pikant-sauce
Hovedretter

Mørbrad i fad med pikant-sauce

Servér en omgang mørbrad i fad i en grøntsagsspækket luksusudgave med masser af smag. Her får du opskriften på mørbrad i fad med pikant-sauce

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 svinemørbrad
100 g bacon i tern
Salt og peber
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 porrer
1 spsk. smør til stegning
2 røde peberfrugter
250 g champignoner
1 håndfuld frisk timian
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpuré
200 g pikantost
1½ dl piskefløde
Salt og peber

TIL SERVERING

4 dl bulgur
1 håndfuld frisk timian

Opskrift - sådan laver du mørbrad i fad med pikant-sauce 

 
1. Tænd ovnen på 180°. Steg bacon sprød på en stor pande, og lad ternene dryppe af på fedtsugende papir. Skær svinemørbrad i 2½ cm tykke skiver. Krydr med salt og peber, og brun dem i baconfedtet på panden. Læg mørbradskiverne i et ovnfad, og drys bacon over. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Rens porrer, og skær dem i skiver. Steg løg, hvidløg og porrer på panden i lidt smør. Rens peberfrugter, og skær dem i tern. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad peberfrugter og svampe stege med på panden. Tilsæt finthakket timian. Lad det hele stege, til det tager farve. Rør hakkede tomater, tomatpuré, pikantost og fløde i. Smag til med salt og peber, og fordel saucen i fadet. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
 
2. Servering: Kog bulgur efter pakkens anvisning. Drys timian over fadet, og servér med bulgur til.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Thai-fiskefrikadeller med spicy agurkesalat - Få opskriften her

Tirsdag: Speltsalat med bagte pærer og gedeost - Få opskriften her

Torsdag: Mexicansk tortillaskål med kylling og grønt - Få opskriften her

Fredag: Fyldt kalkunbryst med græskarfritter - Få opskriften her

 
Læs mere om: