Minestronesuppe
Hovedretter

Minestronesuppe

En klassisk vintersuppe, der gør det nemt at få tømt ud i grøntsagsskuffen. Her får du opskriften på minestronesuppe

Minestronesuppe

Tid: 35 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
150 g bacon i et helt stykke
2 spsk. olivenolie til stegning
2 løg 
3 fed hvidløg
3 gulerødder
1 squash 
3 stilke bladselleri
1 håndfuld frisk timian
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater
70 g koncentreret tomatpuré
6 dl grøntsagsbouillon
3 laurbærblade
150 g suppehorn (pasta)
 
 
TIL SERVERING
50 g bacon i et helt stykke
1 brød
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
PRØV OGSÅ: Minestronesuppe med kylling og panchetta
 

Opskrift - sådan laver du minestronesuppe

 
1. Skær bacon i tern, og steg dem i olie  i en gryde, til de er sprøde. Afdryp på fedtsugende papir. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Hæld lidt mere olie i gryden, og svits løg og hvidløg sammen med bacon. Skræl gulerødder, skyl squash, og skær begge dele i små tern. Rens bladselleri, og skær det i tynde skiver. Tilsæt grøntsagerne, og lad dem svitse med. Krydr grøntsagerne med timianblade, salt og peber. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og laurbærblade, og bring gryden i kog. Læg låg på, og lad suppen simre i 15 minutter. Tilsæt suppehorn, og kog dem møre. Smag suppen til.
 
2. SERVERING: Skær bacon i tern, og steg dem sprøde på en tør pande. Afdryp dem på fedtsugende papir, og drys dem over suppen. Servér med lunet brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Cannelloni med spinatfyld og ricotta – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår og helstegt græskar med pesto – Få opskriften her

Torsdag: Røstipande med røget laks – Få opskriften her

Fredag: Musaka med græsk salat – Få opskriften her

 

Læs mere om: