Hovedretter

Meyers flæskestegssandwich

Meyers flæskestegssandwich er legendarisk. Få opskriften her - og lav Meyers flæskestegssandwich, når du har allermest brug for selvforkælelse

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 spsk. græsk youghurt 2 %
2 spsk. god mayonaise
1 spsk. grov sennep
1 tsk. æblecidereddike
1 tsk. akaciehonning
havsalt og friskkværnet peber
2 danske æbler
syltede cornichoner
1 lille portion rødkål
800 g. flæskesteg med svær
4 gode sandwichboller

En sprød flæskestegssandwich med masser af knas og surt og sødt smager så englene synger! Lav for eksempel Meyers flæskestegssandwich i juledagene med rester fra julemaden - eller som tømmermændsmad 1. januar. Velbekomme!

Opskrift - sådan laver du Meyers flæskestegssandwich

1. Rør yoghurt, mayonaise og sennep sammen til en dressing, og smag til med eddike, honning, salt og peber. Skær æblerne i kvarte, befri dem for kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Skær også cornichonerne i skiver. Lun rødkålen op i en lille gryde, og lun evt. også flæskestegen i ovnen ved 170 grader i 10-15 min. (gør det, før du skærer den i skiver, så bliver den ikke tør).

2. Flæk sandwichbollerne, og varm dem evt. op i ovnen. Smør derefter sennepsdressingen på både top og bund.

3. Skær flæskestegen i 8 skiver, og læg 2 i hver bolle, drys med lidt salt, og kom derpå tynde skiver af frisk æble, lun rødkål og cornichoner i - jeg plejer at dryppe rødkålen lidt af i en sigte, lige inden jeg stopper den i bollerne, så rødkålssaften ikke gør dem våde og bløde. Luk bollerne sammen, og server dem straks. Hvis de kommer til at stå lidt, kan du risikere at saften fra rødkålen alligevel arbejder sig ned i brødet, så lad være med at gemme - bid til bollen i stedet!

 

pskriften på Meyers flæskestegssandwich finder du i bogen "Meyers Julemad", som er udgivet på Lindhardt og Ringhof. Vejledende pris: 149,95 kr.