Hovedretter

Meyers flæskestegssandwich

Meyers flæskestegssandwich er legendarisk. Få opskriften her, og lav Meyers flæskestegssandwich, når du har allermest brug for selvforkælelse – med ekstra sprød svær!

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 spsk. græsk youghurt 2 %
2 spsk. god mayonaise
1 spsk. grov sennep
1 tsk. æblecidereddike
1 tsk. akaciehonning
havsalt og friskkværnet peber
2 danske æbler
syltede cornichoner
1 lille portion rødkål
800 g. flæskesteg med svær
4 gode sandwichboller

Sprød flæskestegssandwich fra Meyers

En sprød flæskestegssandwich med masser af knas og surt og sødt smager så englene synger! En tyk og saftig skive flæskesteg med sprød svær, friske og søde æbler, rødkål og syltede agurker – what’s not to like?

Man kan få lyst til en flæskestegssandwich hele året, men den er ekstra god i juledagene, hvor man kan lave den med rester fra julemaden – eller som tømmermændsmad 1. januar. Velbekomme!

Her giver vi dig Claus Meyers version af en flæskestegssandwich med lækker dressing, friske æbler, rødkål syltede cornichoner – og selvfølgelig med masser af flæskesteg med svær!

Er flæskestegen lige i overkanten for dig (eller har du bare spist alt for mange), så har vi opskriften på Meyers eminente jordskokkesuppe, som du kan lave med eller uden chorizo, præcis som det passer dig. 

PRØV OGSÅ: Jordskokkesuppe fra Claus Meyer med purløg og chorizo

Opskrift: Sådan laver du Meyers flæskestegssandwich

1. Rør yoghurt, mayonaise og sennep sammen til en dressing, og smag til med eddike, honning, salt og peber. Skær æblerne i kvarte, befri dem for kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Skær også cornichonerne i skiver. Lun rødkålen op i en lille gryde, og lun evt. også flæskestegen i ovnen ved 170 grader i 10-15 min. (gør det, før du skærer den i skiver, så bliver den ikke tør).

2. Flæk sandwichbollerne, og varm dem evt. op i ovnen. Smør derefter sennepsdressingen på både top og bund.

3. Skær flæskestegen i 8 skiver, og læg 2 i hver bolle, drys med lidt salt, og kom derpå tynde skiver af frisk æble, lun rødkål og cornichoner i - jeg plejer at dryppe rødkålen lidt af i en sigte, lige inden jeg stopper den i bollerne, så rødkålssaften ikke gør dem våde og bløde. Luk bollerne sammen, og server dem straks. Hvis de kommer til at stå lidt, kan du risikere at saften fra rødkålen alligevel arbejder sig ned i brødet, så lad være med at gemme - bid til bollen i stedet!

Så har du verdens lækreste flæskestegssandwich! Opskriften på Meyers flæskestegssandwich findes i bogen ”Meyers Julemad”.

Det er ingen hemmelighed, at vi elsker mad fra Meyers køkken, og efter sådan en omgang flæskestegssandwich trænger I måske til lidt sødt. I kan enten udnytte anledningen til at strække benene og tage hen på et af Meyers bagerier, hvis I er så heldige at bo i nærheden – eller I kan lave jeres helt egen Meyers brownie, som I finder opskriften på lige her.

PRØV OGSÅ: Brownies fra Claus Meyer

 

Er du i desserthumør, kan du også prøve Meyers lækre creme brulee, som er piftet op med chokolade. Du finder opskriften nedenfor. 

PRØV OGSÅ: Creme brulee med chokolade fra Claus Meyer