Mexicanske kyllingelår med grønne ris og vandmelonsalsa
11. juli 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Mexicansk mad er et hit hos hele familien. Prøv en ny kombination, der både er sød, syrlig og let krydret. Her får du opskriften på mexicanske kyllingelår med grønne ris og vandmelonsalsa
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingelår
2 spsk. olivenolie
2 tsk. røget paprika
2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. salt
peber
GRØNNE RIS
3 dl brune ris
2 modne avocadoer
1 bundt frisk koriander
2 fed hvidløg
1 limefrugt
salt og peber
SALSA
250 g cherrytomater
¼ vandmelon
1 limefrugt
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld frisk koriander
2 fed hvidløg
salt og peber
Opskrift - sådan laver du mexicanske kyllingelår med grønne ris og vandmelonsalsa
1. GRØNNE RIS: Kog ris efter anvisningen på pakken. Flæk avocadoerne, og skrab avocadokødet over i en skål. Hak koriander. Pil og pres hvidløg. Mos avocado, koriander og hvidløg sammen med en gaffel. Bland de kogte ris i, og smag til med friskpresset limesaft, salt og peber. 2. Tænd ovnen på 220°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Smør dem ind i olivenolie. Bland alle krydderierne i en lille skål, og gnub dernæst blandingen ind i kyllingelårene. Sæt lårene i ovnen i 30 minutter, til de er gennemstegte, og skindet er sprødt. 3. SALSA: Skyl cherrytomater. Skær cherrytomater og vandmelon i små tern, og bland dem i en skål. Tilsæt limesaft, olivenolie, finthakket koriander og presset hvidløg, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Servér salsaen til kyllingelår og grønne ris. Få indkøbslisten til hele ugen her