Hovedretter

Medisterfrikadeller med lun kartoffelsalat

Lav nemme og lynhurtige frikadeller af medisterfars, som blot skal steges på panden. Her får du opskriften på medisterfrikadeller med lun kartoffelsalat.

Tilberedelsestid: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g medisterpølse
2 spsk. smør til stegning

Lun kartoffelsalat:

1 kg kartofler
1 løg
1 dl grøntsagsbouillon
1 dl æblecidereddike
Salt og peber
1 spsk. Sukker
2 tsk. Dijonsennep
25 g smør
1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift – sådan laver du medisterfrikadeller med lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat:
Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. Lad dem køle lidt af, og pil skrællen af. Skær kartoflerne i grove tern. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Bring det i kog i en gryde sammen med bouillon, eddike, salt og peber. Lad gryden simre i 5 minutter, til løgene er helt møre. Tilsæt sukker, sennep og smør, og rør rundt. Vend kartoffeltern i gryden. Hold kartoflerne lune, mens du steger medisterfrikadellerne.

Smelt smør på en pande, og pres små frikadeller ud på panden fra medisterpølsen. Steg dem gyldne på alle sider. Servér med kartoffelsalat drysset med persille.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krebinetter med bagte søde kartofler – få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår med waldorfsalat – få opskriften her

Onsdag: Pasta med grønkålspesto og grønkålschips – få opskriften her

Fredag: Kålsalat med appelsinglaseret andebryst – få opskriften her