Tomatsauce:
Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt hakkede tomater, oregano, sukker, salt og peber, og lad saucen småkoge under låg i 15 minutter. Rør smør i saucen. Smag saucen til, og hold den varm i gryden.
Oksekødboller:
Pil og riv løget. Skyl og hak persille. Rør oksekødet med løg, persille, friskrevet parmesan, chiliflager, salt og peber i en skål. Form farsen til 25 små kødboller ved hjælp af en ske, og læg dem på en tallerken. Steg kødbollerne i olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte med sprød skorpe. Læg de stegte kødboller ned i den varme tomatsauce, og varm saucen igennem i ca. 5 minutter.
Servering:
Skær baguetter i halve, så du har 8 brød i alt. Rist dem på en brødrister eller på en rist i ovnen, så de bliver sprøde. Skær brødene næsten helt igennem, så de stadig hænger sammen i den ene side. Skyl og tør rucola. Skyl og hak persille. Fyld brødene med rucola og kødboller i tomatsauce, og top med persille og friskrevet parmesan. Servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Risotto med butternutsquash, spinat og pancetta – få opskriften her
Tirsdag: Ovnstegte kyllingelår og gnocchi med grønkål – få opskriften her
Torsdag: Bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone – få opskriften her
Fredag: Gulerodsvafler med avocado, rødløg og røget laks – få opskriften her