Hovedretter

Marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat

Oksespyd med et hint af kanel spreder tidlig julestemning og varme i dit hjem. Her får du opskriften på marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat

Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld mynte
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. kanel
1½ tsk. salt og friskkværnet peber
grillspyd

YOGHURTDRESSING

2 dl yoghurt
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber

KARTOFFELSALAT

1 kg søde kartofler
2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
50 g pekannødder

TIL SERVERING

1 stor håndfuld bredbladet persille
150 g feta
1 dl tørrede tranebær

Opskrift - sådan laver du marokkanske oksespyd med sød kartoffelsala

 
1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl og hak persille og mynte. Rør løg, hvidløg, persille, mynte og alle krydderierne sammen med oksekødet. Stil farsen på køl i 30 minutter.
 
2. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienser sammen, og sæt dressingen på køl indtil servering.
 
3. KARTOFFELSALAT: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl søde kartofler, og skær dem i mundrette tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Bag dem i ovnen i 25 minutter. Drys hakkede pekannødder over kartoffelternene, og lad dem riste med de sidste 5 minutter.
 
4. Klem farsen sammen omkring grillspyddene. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte.
 
5. SERVERING: Skyl og hak persille, og smuldr fetaost i mundrette stykker. Vend det sammen med kartoffeltern, pekannødder og tranebær i en skål, og servér med oksespyd og yoghurtdressing.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Spinat-lasagne med pesto og linser – Få opskriften her

Onsdag: Boller i selleri – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffel-frittata med pølse og ristede svampe – Få opskriften her

Fredag: Coq au reisling – Få opskriften her