Marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat
Mad

Marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat

22. november 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Oksespyd med et hint af kanel spreder tidlig julestemning og varme i dit hjem. Her får du opskriften på marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat
4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. kanel
  • 1½ tsk. salt og friskkværnet peber
  • grillspyd

YOGHURTDRESSING

  • 2 dl yoghurt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

KARTOFFELSALAT

  • 1 kg søde kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • 50 g pekannødder

TIL SERVERING

  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 150 g feta
  • 1 dl tørrede tranebær

Opskrift - sådan laver du marokkanske oksespyd med sød kartoffelsala

1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl og hak persille og mynte. Rør løg, hvidløg, persille, mynte og alle krydderierne sammen med oksekødet. Stil farsen på køl i 30 minutter. 2. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienser sammen, og sæt dressingen på køl indtil servering. 3. KARTOFFELSALAT: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl søde kartofler, og skær dem i mundrette tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Bag dem i ovnen i 25 minutter. Drys hakkede pekannødder over kartoffelternene, og lad dem riste med de sidste 5 minutter. 4. Klem farsen sammen omkring grillspyddene. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte. 5. SERVERING: Skyl og hak persille, og smuldr fetaost i mundrette stykker. Vend det sammen med kartoffeltern, pekannødder og tranebær i en skål, og servér med oksespyd og yoghurtdressing. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også