Linsegryde med tahin og fennikel
Hovedretter

Linsegryde med tahin og fennikel

En syrlig og frisk topping af lynsyltet rødløg og fennikel gør linsegryden ekstra indbydende. Her får du opskriften på linsegryde med tahin og fennikel

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. olivenolie
1 bundt frisk koriander
4 dl Puy-linser, f.eks. fra Urtekram
½ l grøntsagsbouillon
1 dl lys tahin
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber

LYNSYLTEDE RØDLØG OG FENNIKEL

1 rødløg
1 fennikel
2 dl æblecidereddike

TIL SERVERING

korianderblade fra tidligere
evt. 1 spsk. lys tahin

Opskrift - sådan laver du linsegryde med tahin og fennikel 

 

1. LYNSYLTEDE RØDLØG OG FENNIKEL: Pil rødløg, og skær det i papirtynde både. Skyl og skær top og bund af fenniklen; halvér, og skær den i papirtynde skiver, gerne med mandolinjern. Bland fennikel og rødløg i en skål, hæld æblecidereddike over, og stil skålen på køl i mindst 30 minutter.
 
2. Pil og hak løg. Pil og riv hvidløg fint. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg, ingefær og spidskommen i olie i en gryde, indtil løgene begynder at tage farve. Pluk korianderbladene fra stilkene. Hak stilkene groft, og gem korianderbladene til pynt. Vend korianderstilke i gryden, og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt linser og bouillon, og bring gryden i kog. Lad det simre i 40 minutter, til linserne er let udkogte. Tilsæt tahin og citronsaft, og brug en grydeske til at mose linserne let. Smag til med salt og peber.
 
3. SERVERING: Pynt linsegryden med lynsyltede rødløg og fennikel, korianderblade og evt. lidt tahin inden servering.
 
TIP: Puy-linser er små grønne og proteinrige frø fra bælgfrugter, der ikke skal udblødes inden brug.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fiskeburger med rødkålsslaw – Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte bagekartofler med bacon og svampe – Få opskriften her

Onsdag: Grønkålssalat med and og mayo-dressing – Få opskriften her

Fredag: Flæskesteg med lun vintersalat – Få opskriften her