Lasagne med fisk
Hovedretter

Lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat

Denne uges hverdagsopskrifter byder på nye og lækre pastaretter. Her får du opskriften på lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat

Lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat til 4 personer (20 min/ovntid 1 time)

Hvorfor altid kødsauce? Fisk og spinat smager også skønt i en lasagne!

INGREDIENSER
1 skalotteløg
1 hvidløgsfed
2 fennikler
2 usprøjtede appelsiner
2-3 kviste timian
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
250 g frisk babyspinat
3 spsk. sorte oliven
800 g torskefilet
1 pakke lasagneplader (200 g)
100 g friskrevet parmesan
1 bakke blandede salatblade
salt og friskkværnet peber
 
RICOTTA-CREME
500 g ricotta
1 dl fløde
2 æg
 
Opskrift - sådan laver du lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat
 
1. Skær skalotteløg og hvidløg i små terninger. Riv fenniklerne i papirtynde skiver på en mandolin eller et rivejern. Skyl appelsinerne, og riv skallen fint. Hak timian. Svits løg, hvidløg og timian i smør og olie på en pande, uden at det tager farve. Tilsæt fennikler, og steg et par minutter. Kom spinaten på panden, og lad den falde sammen. Kog ind, til væden fordamper. Sluk for varmen, og vend det hele rundt med appelsinskal og hakkede oliven.
 
2. Ricotta-creme: Rør ricotta, fløde og æg sammen.
 
3. Skær torsken i lange, smalle stykker, og læg dem i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag spinat og fennikel ovenpå, herefter et lag af ricotta-cremen og til sidst et lag lasagneplader. Gentag proceduren, og afslut med et lag parmesan. Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 25-30 minutter. Servér med salat dryppet med saft fra de 2 appelsiner, lidt olivenolie og et drys salt og peber.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tagliatelle med ærtepesto og sprød parmaskinke - Få opskriften her

Cannelloni med kylling og svampe - Få opskriften her

Penne med gorgonzola og valnødder - Få opskriften her

Linguini med butternutsquash, broccoli og varmrøget laks - Få opskriften her