Hovedretter

Lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts

Lad gerne lammekødet marinere længe, så det får ekstra saft og kraft. Skal maden på bordet i en fart, går det dog også sagtens an med blot 30 minutter i køleskabet. Her får du opskriften på lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts

Lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter. Marinering: Fra 30 minutter til 24 timer
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g skært 
lammekød
2 løg
½ frisk rød chili
2 spsk. sojasauce
1 spsk. karry
5 spsk. kokosmælk
1 spsk. fiskesauce
8 bambusspyd
 
 
BLOMKÅLSSALAT
1 blomkål
75 g rucola
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
1 dl saltede peanuts
10 tørrede abrikoser
 
MYNTEDIP
1 håndfuld frisk mynte
1 fed hvidløg
2 dl græsk yoghurt 10 %
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
godt brød
 
PRØV OGSÅ: Lammefilet med jordskokker, lime og koriander
 

Opskrift - sådan laver du lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts

 
1. Skær lammekødet i tern. Pil løgene, og skær dem i skiver. Rens chilien. Blend løg og chili med sojasauce, karry, kokosmælk og fiskesauce til en marinade. Hæld marinaden i en frysepose sammen med lammekødet, og massér marinaden ind i kødet. Lad det trække i køleskabet i mindst 30 minutter, men gerne natten over.
 
2. MYNTEDIP: Hak mynten fint, og pres hvidløget. Rør det i yoghurten, og smag til med salt og peber.
 
3. BLOMKÅLSSALAT: Skyl blomkålen, del den i små buketter, og snit buketterne i tynde skiver. Bland med skyllet rucola i en skål. Ryst eller pisk citronsaft, olivenolie, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing, og vend det i skålen. Top med peanuts og abrikoser skåret i tynde skiver.
 
4. Tænd ovnen på 200°. Sæt kødet på spyd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gennemstegte. Spyddene er også gode på grillen. Servér med salat, dip og brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Lun linsesalat med honningbagt feta – få opskriften her

Tirsdag: Kylling i wok med edamamebønner og peanutbuttersauce – få opskriften her

Onsdag: Jordskokkesuppe med bacon-bønne-drys – få opskriften her

Fredag: Tunbøffer med ærtemos og wasabi-glaze – få opskriften her

 
Læs mere om: